Τρίτη, 29 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSManchester United: Τέλος ο Τen Hag, συνεχίζει με προσωρινό τον Van Nistelrooy

Manchester United: Τέλος ο Τen Hag, συνεχίζει με προσωρινό τον Van Nistelrooy

Η απομάκρυνση του Erik ten Hag ήταν για πολύ καιρό πρώτο θέμα συζήτησης με μεγάλη ένταση στη Manchester United, αλλά και στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Τα αποτελέσματα και η εικόνα της ομάδας αποτιμήθηκαν εις βάρος του και τελικά σήμερα (28/10) η διοίκηση του Club ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας μαζί του.

O chief executive του Club Omar Berrada μαζί με τον sporting director Dan Ashworth μετέφεραν τα άσχημα νέα στον Erik ten Hag το πρωϊ στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Carrington. Είναι οι παράγοντες που αρχικά δεν είχαν συμφωνήσει με την επέκταση της συνεργασίας μαζί του, όμως το Σεπτέμβριο δήλωσαν ότι άλλαξαν γνώμη υπέρ του!

Μετά από σχεδόν δυόμιση χρόνια, ο ολλανδός προπονητής αποχωρεί από τον πάγκο των “κόκκινων διαβόλων”, έχοντας κατακτήσει ένα κύπελλο Αγγλίας και ένα League Cup. Αυτά…

Επί της ουσίας πάντως η ομάδα δεν παρουσίασε και καμία βελτίωση, καταγράφοντας πολλά αρνητικά ρεκόρ.

Ο συμπατριώτης και μέχρι πρότινος βοηθός του, πρώην παίκτης της United, Ruud van Nistelrooy αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, μπορεί να αποτελέσει και το μόνιμο διάδοχό του, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η επιτυχημένη διαδρομή του με τη συγκεκριμένη φανέλα μπορεί να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί στο νέο ρόλο και να τον υπηρετήσει όπως αρμόζει στην ομάδα.

Ο ολλανδός, που ως κεντρικός επιθετικός στο διάστημα 2001-2006 σκόραρε 95 γκολ σε 150 αγώνες για την ομάδα της βόρειας Αγγλίας, δούλεψε ως πρώτος προπονητής στην Eindhoven. Από την οποία αποχώρησε μάλιστα το 2023, ενώ είχε τρία χρόνια συμβόλαιο και την οδήγησε στη δεύτερη θέση και στο Champions League.

Θεώρησε ότι δεν στηρίχθηκε η δουλειά του από τη διοίκηση. γι΄αυτό δεν δίστασε να αποχωρήσει από μία εκ των μεγαλύτερων ομάδων στη χώρα του.

Ονόματα φυσικά ακούγονται και γράφονται πολλά. Κάπως έτσι, πιθανότητες δεν αποκλείεται να έχουν λοιπόν επίσηςι:

Ο Gareth Southgate, που αποχώρησε από την εθνική Αγγλίας μετά από 8 χρόνια, όμως έχει εμπειρία από δουλειά σε σύλλογο μόνο από τη Middlesbrough 2006 – 2009. Ο καταλανός Xavi που δεν έχει δουλέψει εκτός Ισπανίας, ο Graham Potter που απολύθηκε από την Chelsea τον Απρίλιο του 2023, όμως έχει δουλέψει με τον Dan Ashworth στη Brighton και, ίσως, ο Zidane. Οι πληροφορίες ωστόσο τον θέλουν να περιμένει τη θέση του Deschamp στην εθνική ομάδα της Γαλλίας. Έτσι κι αλλιώς δεν μιλάει αγγλικά ούτε θέλησε ποτέ να μάθει…

Κυκλοφόρησε επίσης το όνομα του Thomas Frank, προπονητή της Brentford, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά στη συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα με τη Sheffield Wednesday στο Carabao Cup και απάντησε ότι βρίσκεται σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες, συμπληρώνοντας πως είναι ευτυχισμένος.

Εκτός αυτών και ίσως πιο ψηλά από όλους θα μπορούσε να είναι ο Ole Solskjaer, που είναι μακριά από τη δουλειά από το Νοέμβριο του 2021 όταν απολύθηκε από τη Man. United. Κανείς δεν αποκλείει αυτό το σενάριο.

Όπως αποκάλυψε η Daily Mail, η διοίκηση του συλλόγου πρέπει να καταβάλει 18 εκατ. ευρώ στον Ten Hag ως συνέπεια της απόφασής της να τον αποδεσμεύσει, παρότι είχε προχωρήσει στην ανανέωση του συμβολαίου του πριν από μόλις πέντε μήνες.

Είμαι πολύ χαρούμενος που κατέληξα σε συμφωνία με τον σύλλογο για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί. Κοιτάζοντας πίσω τα δύο τελευταία χρόνια, μπορούμε να σκεφτούμε με υπερηφάνεια δύο τρόπαια και πολλά παραδείγματα προόδου από εκεί που βρισκόμασταν όταν ήρθα.

Ωστόσο, πρέπει επίσης να είμαστε ξεκάθαροι ότι υπάρχει ακόμη πολλή σκληρή δουλειά μπροστά για να φτάσουμε στο επίπεδο που αναμένουν όλοι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάτι που σημαίνει πρόκληση για εγχώριους κι ευρωπαϊκούς τίτλους. Στις συζητήσεις μου με τον σύλλογο, βρήκαμε πλήρη ενότητα στο όραμά μας για την επίτευξη αυτών των στόχων και είμαστε όλοι σθεναρά αφοσιωμένοι να κάνουμε αυτό το ταξίδι μαζί
“, είχε δηλώσει τότε ο Ten Hag.

Σε 128 αναμετρήσεις ως προπονητής των “κόκκινων διαβόλων” ο Ten Hag μέτρησε 72 νίκες, 20 ισοπαλίες και 36 ήττες.

Ο πρώτος αγώνας της United με τον Ruud van Nistelrooy στο τιμόνι θα είναι εκείνος της Τετάρτης (30/10) για το League Cup κόντρα στη Leicester και την Κυριακή για το πρωτάθλημα κόντρα στην Chelsea. Επίσης στις 7 Νοεμβρίου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο Europa League.

Τρεις αγώνες, σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις για τον υπηρεσιακό ολλανδό που ξεκινάει με φορτωμένο πρόγραμμα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ