Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑLaguna Coast Foundation και ΔΕΔΔΗΕ: Υπογειοποίηση δικτύου στη Νάξο

Laguna Coast Foundation και ΔΕΔΔΗΕ: Υπογειοποίηση δικτύου στη Νάξο

Laguna Coast Foundation και ΔΕΔΔΗΕ παρουσιάζουν την υπογειοποίηση του δικτύου στην εμβληματική περιοχή της Νάξου, ύψους 500χιλ. ευρώ

Το Laguna Coast Foundation ανακοίνωσε  την ολοκλήρωση του έργου υπογειοποίησης του δικτύου μέσης τάσης ηλεκτρισμού συνολικού κόστους 500χιλ. ευρώ. Το εν λόγω έργο που έλαβε χώρα στην Λαγκούνα της Νάξου, αφορά σε υπογειοποίηση στύλων και καλωδίων συνολικής απόστασης 700 μέτρων και χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από τον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την υλοποίηση της πρώτης και σημαντικότατης φάσης ανάπλασης σύμφωνα με το masterplan του Laguna CoastFoundation που ξεκίνησε με αφορμή τον τραγικό θάνατο ενός φλαμίνγκο που μπλέχτηκε στα ηλεκτροφόρα καλώδια 2 χρόνια πριν. Τα επόμενα στάδια ανάπλασης περιλαμβάνουν την κατασκευή ξύλινων πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων που θα συνδέουν την περιοχή με την Χώρα της Νάξου καθώς και την κατασκευή ξύλινων παρατηρητηρίων πτηνών ώστε οι επισκέπτες να είναι σε θέση  να θαυμάσουν την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής με τη συνδρομή ψηφιακών μέσων. Το masterplan του LagunaCoast Foundation παρουσιάστηκε στον Ποντίφικα Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό τον Νοέμβριο του 2023 καθώς και στο πλαίσιο εργασιών του World Economic Forum στο Davos τον Ιανουάριο του 2024.

Συνεχίζουμε σταθερά το έργο μας για την προστασία και ανάπλαση της μοναδικής Laguna Coast, κάνοντας την ένα παγκόσμιο παράδειγμα βιωσιμότητας.

Δεν αξίζει τίποτα λιγότερο στο μέρος που ξεκίνησαν όλα» αναφέρει ανακοίνωση 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ