Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑIRIS: Παράταση για την υποχρεωτική εγγραφή στο σύστημα πληρωμών

IRIS: Παράταση για την υποχρεωτική εγγραφή στο σύστημα πληρωμών

Παράταση στην προθεσμία που έχουν εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες να εγγραφούν στο σύστημα πληρωμών IRIS προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Από το βήμα της ετήσιας συνέλευσης της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε «μικρή παράταση» για τη σύνδεση με το σύστημα IRIS, χωρίς να αποκαλύψει όμως το ακριβές διάστημα. Ανέφερε ότι θα υπάρξει και ειδική ενημέρωση από την ΑΑΔΕ το επόμενο διάστημα, για τους υπόχρεους που αφορά το μέτρο.

Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτηση του στην ετήσια γενική συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ο υπουργός έκανε λόγο για σύντομες παρατάσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν επίσξημα αφού προηγηθεί σχετική ενημέρωση των υπόχρεων από την ΑΑΔΕ, δεδομένου ότι η περίοδος υλοποίησης του μέτρου συνέπεσε με την διασύνδεση των ταμειακών με τα POS.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου.

Όσοι δεν συνδεθούν εγκαίρως στο IRIS θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ ενώ όσοι δεν δηλώσουν επαγγελματικό λογαριασμό θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Για ιδιώτες οι μεταφορές έως 500€ θα είναι δωρεάν ενώ το κόστος IRIS σε σχέση με POS είναι πολύ χαμηλότερο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ