don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Intrasoft… Δανίας, τα στοιχεία για τη μετοχή της ΔΕΗ, η κομματική αρένα της Α’ Αθήνας και ο επιμελής Αλεξ

*…σήμερα θα είμαι συνοπτικός και περιεκτικός. Και ξεκινώ από το επιχειρηματικό, όπου όλα δείχνουν πως η Intracom Holdings θα συμφωνήσει με την NetCompany για την Intrasoft. Οι συζητήσεις με τους Δανούς είναι στις τελευταίες λεπτομέρειες και το μόνο που απομένει είναι η επιβεβαίωση του “εύλογου τιμήματος”. Με επιφύλαξη σας μεταφέρω την πληροφορία, για 180-200 εκατ. Στα 171,4 εκατ. όλος ο Όμιλος Intracom Holdings, μετά το χθεσινό 7,13% στα 2,25 ευρώ. Με συναλλαγές 688.000 τμχ.

*Συνεχίζω με τα μεταγραφικά, καθώς η Ιωάννα Καραθανάση αναλαμβάνει υπεύθυνη ενημέρωσης επενδυτών στην ΔΕΗ. Θέση νευραλγική για την Επιχείρηση και μάλιστα εν όψει της επικείμενης αμκ. Η κα Καραθανάση, προερχόμενη από ανάλογη θέση στα Πλαστικά Θράκης, θεωρείται από τα πιο αξιόπιστα και άρτια ενημερωμένα στελέχη στον συγκεκριμένο τομέα. Προσωπικά, ευχές, σιδεροκέφαλη.

*Αλλά και μια τελευταία πληροφορία από το αρχηγείο της Κεφαλαιαγοράς. Μαθαίνω, πως εκεί στην Κολοκοτρώνη η “ομάδα” έχει εντοπίσει στοιχεία ενδείξεων για συναλλαγές στη μετοχή της ΔΕΗ, που πραγματοποιήθηκαν 2-3 συνεδριάσεις πριν την ανακοίνωση της πώλησης του 49% του μ.κ του ΔΕΔΔΗΕ στο Macquarie, αλλά και τις πτωτικές που ακολούθησαν. Επιπρόσθετα, έχει ζητηθεί η συνδρομή της ESMA για διερεύνηση και στοιχειοθέτηση στοιχείων από συναλλαγές funds, κυρίως με έδρα το Λονδίνο. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος, πως η πρόεδρος της Επιτροπής, Βασιλική Λαζαράκου, ότι στοιχεία “δέσει”, θα τα παρουσιάσει προκειμένου να διαλυθεί η… αχλύς που είχε δημιουργηθεί. Όρκο δεν παίρνω, αλλά κάτι μου λέει πως θα ακούσουμε για προστιματάκια. 

*Έμπειρος εκλογολόγος μου περιέγραφε… σφαγή που αναμένεται στη Α’ Αθήνας. Η ΝΔ με 42,3% εξέλεξε επτά βουλευτές. Όλγα, Κικίλιας, Πλεύρης, Νικήτας, Συρίγος, Μπογδάνος (ο οποίος διεγράφη), Πιπιλή. Μεταξύ των αναπληρωματικών η Σοφία Νικολάου. Δεδομένου ότι, μου λέει η πολύπειρη πηγή, πως το κόμμα δεν θα ξαναδεί το ως άνω ποσοστό, τότε η μάχη πρέπει να θεωρείται αδυσώπητη. Και επειδή είναι μια περιφέρεια με ιδιαιτερότητες και ”εμμονές” σε πρόσωπα, προβλέπεται το του Δράμαλη… δράμα.  Εκεί δεν χωρούν δίδυμα και η κάθοδος επίδοξων αναλογικών ή και ψηφιακών ”πριγκίπων”, λέει ο έμπειρος, παρά την όποια κεντρική γραμμή επιρροής, δεν θα είναι επ’ ουδενί υγιεινός περίπατος. Τουναντίον. Το κρατάμε…

*Ικανοποιητικά τρέχει το έργο Άκτιο-Αμβρακία που έχει αναλάβει ο όμιλος Μυτιληναίου, ύψους  150 εκατομμυρίων, μετά το τέλμα που είχε προκληθεί με την προηγούμενη εταιρεία. Μετά από 11 μήνες, οπόταν ξεκίνησε, προχωρεί με καλό ρυθμό, παρά τις μεμονωμένες μορφολογικές δυσκολίες, όχι μεγάλες ωστόσο. Η συμβατική υποχρέωση που θέτει η ΕΕ είναι να παραδοθεί τέλη του 2023, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι η εταιρεία θα προλάβει το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς. Κάποια τμήματα θα παραδοθούν νωρίτερα. Πρόκειται για τεράστιας σημασίας έργο για την περιοχή, αλλά και για τις οδικές μεταφορές προς δυτική Ήπειρο, Κέρκυρα και βεβαίως Βόνιτσα και Λευκάδα, δεδομένου ότι θα παρακάμπτεται ο κόμβος της Αμφιλοχίας.

*Με γοργούς ρυθμούς και άκρα μυστικότητα οργανώνει ο Άλεξ του Μαξίμου το ταξίδι του πρωθυπουργού, αρχές Νοεμβρίου, στη σύνοδο της Γλασκώβης για το κλίμα και την μετάβαση στην πράσινη ενέργεια. Τόσο πολύ εργώδης και αφανής είναι η προετοιμασία, ώστε ο διακεκριμένος σύμβουλος αποφεύγει δηλώσεις, συνεντεύξεις και άλλα σχετικά τινά. Το αυτί της στήλης πήρε ότι ο πρωθυπουργός θα υπεραμυνθεί της απολιγνιτοποίησης και των άλλων μορφών ενέργειας που ρυπαίνουν και μάλιστα, το συντομότερο… το καλύτερο. Στη Σκωτία θα βρίσκεται και ο Ερντογάν για τον ίδιο λόγο και επειδή η Γλασκώβη δεν είναι… αχανής περιοχή, δεδομένων των συνθηκών ίσως, λέμε ίσως… Ο Πούτιν πάλι δεν λέει ακόμη εάν θα πάει στη σύνοδο και κατηγορεί την Ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας για υστερία που οδηγεί σε άνοδο των τιμών. Θυμίζουμε ότι τα λιοντάρια εξακολουθούν να τρώνε κρέας και πως η Μόσχα πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Ωραία σύναξη εκεί πάνω.

*Όπου λαλούν πολλά κοκόρια… αργεί να κλειδώσει η επιδοματική πολιτική για τη θέρμανση. Γι’ αυτό και το οικονομικό επιτελείο αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ώστε κατόπιν των σχετικών συνεννοήσεων με τους θεσμούς να κλείνει το θέμα πριν πέσει πολύ ο υδράργυρος και αρχίσει η έντονη δυσφορία στις τάξεις των νοικοκυριών. Ένα σύστημα, απλό, ηλεκτρονικό και πιο γενναιόδωρο σε σχέση με πέρυσι, το οποίο όμως δεν θα κάνει… διακρίσεις. Ακόμη και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη μιλούν δημοσίως για την ανάγκη να επιδοτηθούν όσοι έχουν στραφεί στο φυσικό αέριο. Ωστόσο, έχουν και οι καταναλωτές του πετρελαίου θέρμανσης ανάγκες. Και πέραν τούτου, η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπει διακριτή μεταχείριση του ενός προϊόντος συγκριτικά με το άλλο. Ανακοινώσεις, λοιπόν, εντός των ημερών με τους άξονες που προαναφέρθηκαν: ένα επίδομα ύστερα από μια απλή αίτηση και κατανομή των πόρων με εισοδηματικά, αλλά και γεωγραφικά κριτήρια. Άλλος ο χειμώνας στη Βόρεια Ελλάδα και άλλος στα νησιά.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask