Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣIcon Energy: Διαθέτει ρευστότητα για επέκταση του στόλου της

Icon Energy: Διαθέτει ρευστότητα για επέκταση του στόλου της

Στην επέκταση του στόλου της ετοιμάζεται να προχωρήσει η Icon Energy, συμφερόντων Ισμήνης Παναγιωτίδη.

Η ναυτιλιακή έχει περίπου 75 εκατ. δολάρια για να διαθέσει στην πιθανή επέκταση του στόλου της στο πλαίσιο συμφωνίας δανείου ύψους 91,5 εκατ. δολαρίων με έναν από τους κορυφαίους διεθνείς δανειστές.

Η Icon έλαβε ήδη 16,5 εκατ. δολάρια νωρίτερα αυτόν τον μήνα, για να χρηματοδοτήσει μέρος της τιμής αγοράς του πρόσφατα παραδοθέντος Bravo, κατασκευής 2007 και να αξιοποιήσει ένα υπάρχον panamax bulker. Αυτό το τμήμα του δανείου έχει τετραετή διάρκεια και επιτόκιο 3,95% επί του SOFR. Το υπόλοιπο ποσό, των 75 εκατ. δολαρίων, παραμένει μη δεσμευμένο, χωρίς τόκους ή άλλα τέλη, και η Icon δεν είναι υποχρεωμένη να το δανειστεί, όπως σημειώνει η εταιρεία.

Η Icon Energy ιδρύθηκε τον Αύγουστο του περασμένου έτους και ξεκίνησε με ένα ιαπωνικής κατασκευής bulker του 2006, 77.326 dwt, το Alfa, το οποίο αγόρασε από την Pavimar, με αντάλλαγμα μετοχές, ενώ ακολούθησε η αγορά ενός kamsarmax τον φετινό Αύγουστο. Το Bravo έχει ήδη ναυλωθεί σε έναν όμιλο για τη μεταφορά εμπορευμάτων, με διάρκεια ναύλωσης μεταξύ 11 και 14 μηνών.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ