Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑGrimaldi: Ενδιάμεσος σταθμός η Πάτρα στο δρομολόγιο Τεργέστη – Αμπάρλι

Grimaldi: Ενδιάμεσος σταθμός η Πάτρα στο δρομολόγιο Τεργέστη – Αμπάρλι

Σημαντική καινοτομία στο πλαίσιο των θαλάσσιων διαδρόμων που διαχειρίζεται ο Όμιλος Grimaldi στη Μεσόγειο αποτελεί η νέα υπηρεσία Τεργέστη-Πάτρα- Amparli που δημιουργεί μια απευθείας αποτελεσματική σύνδεση μεταξύ Ιταλίας- Ελλάδας και Τουρκίας.

Η νέα υπηρεσία θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τις 23 Οκτωβρίου και θα εκτελείται από τα αδελφά πλοία Eco Mediterranea και Eco Malta.

Σύμφωνα με τον ιταλικό όμιλο αυτά τα υβριδικά πλοία ro-ro, το καθένα με μεταφορική ικανότητα άνω των 500 ρυμουλκούμενων, είναι τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον στον κόσμο, καθώς μπορούν να μειώσουν στο μισό τις εκπομπέςCO2 ανά μονάδα φορτίου σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά πλοίων ro-ro Gargo, και μάλιστα να τις μηδενίσουν κατά τη διάρκεια παραμονής στο λιμάνι.

Με δύο εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από καθένα από τα τρία λιμάνια, η υπηρεσία Τεργέστη-Πάτρα-Αμπαρλί συμπληρώνει ιδανικά το δίκτυο δρομολογίων της Grimaldi Lines.

Επιπλέον, σε συνδυασμό με την υπηρεσία Βενετία-Μπάρι-Πάτρα που εκτελείται τρεις φορές την εβδομάδα (επίσης από δύο πλοία κλάσης Eco) και μέσω της μεταφόρτωσης στο ελληνικό λιμάνι, η γραμμή θα επεκτείνει την εμβέλειά της στη νότια Ιταλία, επιτρέποντας την εύκολη μετακίνηση κυλιόμενων φορτίων από και προς την Τουρκία μέσω του λιμανιού της Απουλίας.

Από την άλλη πλευρά, η Βενετία θα χρησιμεύσει ως άλλη πύλη για τα τροχαία φορτία που μεταφέρονται μεταξύ της βόρειας Ιταλίας και της Τουρκίας μέσω του ίδιου τρόπου μεταφόρτωσης.

Για τους πελάτες του ιταλικού ομίλου, οι δύο πλευρές της Αδριατικής θα έρθουν ακόμη πιο κοντά: τέσσερα πλοία κλάσης Eco θα εκτελούν δρομολόγια μεταξύ της βόρειας Ιταλίας (Βενετία, Τεργέστη) και της Ελλάδας (Πάτρα), παρέχοντας συνολικά πέντε εβδομαδιαίες αναχωρήσεις και προς τις δύο κατευθύνσεις – Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή.

“Το νέο δρομολόγιο Τεργέστη-Πάτρα-Αμπαρλή αποτελεί μια ακόμη απόδειξη των μεγάλων δυνατοτήτων του δικτύου των θαλάσσιων αυτοκινητοδρόμων που προσφέρει ο Όμιλός μας. Με την προσθήκη ενός λιμανιού προσέγγισης, το πεδίο εφαρμογής μιας υπηρεσίας επεκτείνεται εκθετικά, αξιοποιώντας την εμβέλεια, τη συχνότητα και την αποτελεσματικότητα των συνδέσεών μας στο σύνολό τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ναπολιτάνικου ομίλου Emanuele Grimaldi.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ