Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑForward Green και Renewable EnergyTech: Επενδύουν στον πράσινο μετασχηματισμό των επιχειρήσεων

Forward Green και Renewable EnergyTech: Επενδύουν στον πράσινο μετασχηματισμό των επιχειρήσεων

Η Greenvolt Next και η Globalsat ξεχώρισαν, στην κορυφαία διοργάνωση για την πράσινη και έξυπνη ενέργεια, αναδεικνύοντας πρωτοποριακές λύσεις για την ενεργειακή μετάβαση των επιχειρήσεων. 

Η Θεσσαλονίκη φιλοξένησε με επιτυχία, τις προηγούμενες ημέρες, τη διοργάνωση που αναδεικνύει τις πρωτοποριακές λύσεις στην κυκλική οικονομία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Forward Green, η οποία φέτος ενσωμάτωσε και την πρώτη Renewable EnergyTech, μια διεθνή εμπορική έκθεση αφιερωμένη αποκλειστικά στην αγορά της πράσινης και έξυπνης ενέργειας. 

Η Greenvolt Next, η οποία ειδικεύεται στη χρηματοδότηση και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων αυτοπαραγωγής και ιδιοκατανάλωσης για επιχειρηματικούς πελάτες, έδωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά, δυναμικό παρόν, αυτή τη φορά σε συνεργασία με τη Globalsat, την εταιρεία που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια και στο χώρο των λύσεων ψηφιακής μετάβασης για επιχειρήσεις. 

Το κοινό περίπτερο των δύο εταιρειών, σύμφωνα με ανακοίνωση, ανέδειξε το πλήρες φάσμα των λύσεων για την ψηφιακή και ενεργειακή μετάβαση των επιχειρήσεων, με τη Greenvolt Next να παρουσιάζει τις λύσεις αυτοπαραγωγής και ιδιοκατανάλωσης μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων, καθώς και αυτές της αποθήκευσης ενέργειας και τη Globalsat, αντίστοιχα, να παρουσιάζει τις λύσεις ηλεκτροκίνησης, τις λύσεις που σχετίζονται με τον εξοπλισμό πράσινης ενέργειας, καθώς και τη λύση διαχείρισης εταιρικής βιωσιμότητας μέσω του Internet ofThings (ΙοΤ). 

Οι επισκέπτες της Έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τα εξειδικευμένα στελέχη των εταιρειών και να αναζητήσουν λύσεις που απαντούν στις δικές τους εξατομικευμένες ανάγκες, σχετικά με την ψηφιακή τους μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξή τους. Επιπρόσθετα στο διακριτό, αμφιθεατρικό χώρο του περιπτέρου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σύντομες παρουσιάσεις και να εξερευνήσουν τις προηγμένες λύσεις και υπηρεσίες των δύο εταιρειών.

Οι λύσεις για την ενεργειακή και τη ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων.

H Greenvolt Next παρουσίασε στο κοινό της Έκθεσης τις φωτοβολταϊκές λύσεις αυτοπαραγωγής και ιδιοκατανάλωσης, οι οποίες αποτελούν τις πλέον αποδοτικές επιλογές, σε μια περίοδο που το ενεργειακό κόστος απορρυθμίζει τα έσοδα των επιχειρήσεων.

Λύσεις Αυτοπαραγωγής και Ιδιοκατανάλωσης από την Greenvolt Next.

Solar PPA Zero Investment

H λύση Solar PPA – Zero Investment είναι η πρόταση που διαφοροποιεί και ξεχωρίζει την Greenvolt Next στην ελληνική αγορά, καθώς μέσω αυτής η επιχείρηση μειώνει το ενεργειακό της κόστος και το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα χωρίς καμία επένδυση. Η Greenvolt Next επενδύει στην επιχείρηση, αναλαμβάνοντας όλα τα κόστη από την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος, μέχρι τη λειτουργία του, τη συντήρησή του με στόχο τη μεγιστοποίηση της παραγωγής της ηλιακής ενέργειας, καθώς και όλο το ρίσκο του έργου και της επένδυσης. Η επιχείρηση, με μηδενική επένδυση από πλευράς της, εστιάζει στην ανάπτυξή της και απολαμβάνει όλα τα οφέλη της συνεργασίας.

Solar EPC – Risk Free

Η λύση Solar EPC – Risk Free είναι μια ακόμα ολοκληρωμένη πρόταση της Greenvolt Next, μέσω της οποίας η εταιρεία αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες για την αδειοδότηση, τη μελέτη, το σχεδιασμό, την προμήθεια του εξοπλισμού, την κατασκευή και τη διαχείριση του φωτοβολταϊκού συστήματος. Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται από την επιχείρηση – πελάτη, ενώ η ποιότητα της εγκατάστασης διασφαλίζεται από την ομάδα των ειδικών της Greenvolt Next.

Λύσεις Αποθήκευσης Ενέργειας από την Greenvolt Next.

Solar Storage – Own your Energy

Η λύση συνδυάζει την εγκατάσταση μιας μονάδας παραγωγής ηλιακής ενέργειας με μια μονάδα αποθήκευσης ενέργειας. Με βάση τη συγκεκριμένη λύση, τα πάνελ συλλέγουν την ηλιακή ακτινοβολία και παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα ή να αποθηκευτεί σε μπαταρίες. 

Η λύση Solar Storage – Own your Energy είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια περιόδων όπου η παραγωγή υπερβαίνει τη ζήτηση και η επιπλέον ενέργεια αποθηκεύεται στις μπαταρίες. Κατά τη διάρκεια περιόδων χαμηλής ηλιακής ακτινοβολίας ή υψηλής ζήτησης, η αποθηκευμένη ενέργεια από τις μπαταρίες χρησιμοποιείται για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της επιχείρησης.

Λύσεις Ηλεκτροκίνησης, Εξοπλισμός Πράσινων Λύσεων και Λύσεις Διαχείρισης Εταιρικής Βιωσιμότητας από τη Globalsat.

Η ηλεκτροκίνηση ενισχύει τον ισολογισμό των εταιρειών και στηρίζει τη μετάβαση σε μια βιώσιμη, έξυπνη κινητικότητα. Λαμβάνοντας υπόψη τις μελλοντικές προοπτικές και εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, η Globalsat συμβάλλει στο άνοιγμα της αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων, αναπτύσσοντας το δίκτυο των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Blink στην Ελλάδα και παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες προμήθειας, διαχείρισης και διασύνδεσης σταθμών φόρτισης σε εταιρείες μονάδες, που επιθυμούν να προσφέρουν μια σύγχρονη παροχή με οικολογικό πρόσημο στο προσωπικό τους.

Στον τομέα του εξοπλισμού πράσινων λύσεων, η Globalsatπαρουσίασε τις έξυπνες λύσεις Φ/Β inverter και αποθήκευσης ενέργειας, επαγγελματικής και οικιακής χρήσης, με εφαρμογές που ενσωματώνουν τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) και cloud για την μετατροπή και αποθήκευση της ηλιακής ενέργειας σε κύρια πηγή ενέργειας σε ένα χώρο. Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το κορυφαίο γερμανικό brand RCTPower, παρουσίασε τα αποδοτικά συστήματα αποθήκευσης ενέργειας που προσφέρει προς το ελληνικό και κυπριακό δίκτυο εταιρικών πελατών και συνεργατών της, συνεισφέροντας στην προώθηση της βιωσιμότητας και της ανεξαρτησίας από το εξωτερικό δίκτυο παροχής ενέργειας. 

Τέλος, μέσω της ολοκληρωμένης λύσης Διαχείρισης Εταιρικής Βιωσιμότητας (Sustainability Management Solution) της Globalsat, η επιχείρηση μπορεί να συλλέγει, να αναλύει και να αυτοματοποιεί πληροφορίες που συνδέονται άμεσα με τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξής της, με σκοπό την αύξηση της ενεργειακής και περιβαλλοντικής της επίδοσης. Πιο συγκεκριμένα μέσω της πλατφόρμας, η επιχείρηση μπορεί να μειώσει το ενεργειακό και λειτουργικό της κόστος, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές των κτιρίων να βελτιώσουν το λειτουργικό κόστος των εργασιών τους, να αυξήσουν την αναμενόμενη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού τους και να βελτιώσουν τη συνολική επίδοση του κτιρίου. 

Το Forum «Ψηφιακή & Ενεργειακή Μετάβαση των επιχειρήσεων» 

Παράλληλα με τη συμμετοχή τους στην Έκθεση, η GreenvoltNext και η Globalsat διοργάνωσαν, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, το Forum με θέμα “Ψηφιακή και Ενεργειακή Μετάβαση των Επιχειρήσεων”, με στόχο να αναδείξουν τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού και της εφαρμογής πράσινων και ψηφιακών λύσεων, για τις επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδας.

Η συζήτηση, η οποία  συντονίστηκε από τη δημοσιογράφο Σύνθια Σάπικα και συμμετείχαν στελέχη της αγοράς και της τοπικής αυτοδιοίκησης, επικεντρώθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις λόγω της ανατίμησης του κόστους της ενέργειας όπως και στην προετοιμασία των επιχειρήσεων για τη νέα ενεργειακή εποχή. Επιπλέον, αναλύθηκαν θεματικές ενότητες, όπως το νέο πρόγραμμα επιδοτήσεων για φωτοβολταϊκά συστήματα σε επιχειρήσεις, η σημασία της συνδυασμένης μονάδας παραγωγής ηλιακού συστήματος με μονάδα αποθήκευσης ενέργειας, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά του Distributed Generation στην Ελλάδα, η επίδραση της τεχνολογίας στην ενεργειακή μετάβαση των επιχειρήσεων, οι δυνατότητες των λύσεων ΙοΤ στη διαχείριση του αποτυπώματος ενέργειας και της βιωσιμότητας μιας επιχείρησης, η βιώσιμη ανάπτυξη και οι λύσεις που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. 

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός κύκλου συζητήσεων, που θα συνεχιστεί και μετά το πέρας της Έκθεσης, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της κοινότητας και στην προώθηση περαιτέρω της κυκλικής οικονομίας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το Forum άνοιξε με το χαιρετισμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Βούγιας, ο οποίος αναφέρθηκε στην υποχρέωση εκπόνησης Δημοτικού Σχεδίου Μείωσης Εκπομπών (ΔηΣΜΕ), τη θέση σε υλοποίηση του ψηφισμένου ΣΒΑΚ του Δήμου, την εγκατάσταση 300 Σταθμών Φόρτισης Οχημάτων, όπως και τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος δημοτικών κτιρίων και σχολείων, μέσω του ήδη συνταχθέντος ΣΕΑΚ.

Στη συνέχεια την διοργάνωση χαιρέτησε με μήνυμά του που αναγνώσθηκε, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ και ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης. Ο συντονισμός των δυο συζητήσεων πάνελ πραγματοποιήθηκε από την κα Σύνθια Σάπικα.

Στη συνέχεια κατά το πρώτο πάνελ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ), κος Σίμος Διαμαντίδης, υποστήριξε ότι η ενεργειακή μετάβαση και η υιοθέτηση της κυκλικότητας στη λειτουργία των επιχειρήσεων, σταδιακά θα γίνει όρος επιβίωσης. Επιπλέον αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που υλοποιεί η «ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ», εταιρεία κατασκευής διχτυών, της οποίας και είναι Διευθύνων Σύμβουλος.

Η αυτοπαραγωγή και αυτοκατανάλωση ενέργειας, ενισχύει τις ελληνικές εταιρείες στο διεθνή ανταγωνισμό, καθώς θα τους εξασφαλίσει το πλεονέκτημα ελέγχου του ενεργειακού τους κόστους, υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντίνος Μωραϊτίδης, μέλος του ΙCC Ελλάδος όπως και της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕΘ. Η αγορά ενέργειας, είπε ο κ. Μωραϊτίδης, χρειάζεται ένα σταθερό και υγιές ρυθμιστικό πλαίσιο.

Στη συνέχεια στο 2ο πάνελ συζητήθηκε η ψηφιακή μετάβαση και το πως καθιστά βιώσιμη την οικονομική ανάπτυξη κάθε επιχείρησης. Ο κ. Φώτης Σκέντος, Corporate Sales Manager της «Globalsat», επισήμανε ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα στη χρήση πράσινης ενέργειας λειτουργούν ενισχυτικά όταν συνδυάζουν ένα σύστημα αυτοπαραγωγής- αυτοκατανάλωσης ενέργειας με ένα σύστημα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Επιπρόσθετα όπως είπε ο κ. Σκέντος, η «Globalsat» προσφέρει ολιστικές επιχειρηματικές λύσεις σε μια επιχείρηση που συμβάλλουν καθοριστικά στην ενεργειακή και ψηφιακή τους μετάβαση και περιλαμβάνουν λύσεις ηλεκτροκίνησης, λύσεις εξοπλισμού πράσινης ενέργειας καθώς και την ψηφιακή πλατφόρμα παρακολούθησης των ενεργειακών καταναλώσεων μέσω της δύναμης του ΙοΤ.

Ο κ. Δημήτρης Καπέλλος, Head of R&D Innovations«Globalsat», επισήμανε την τεράστια σημασία που έχει για την ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων, καθώς και για τον ενεργειακό τους μετασχηματισμό, η συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με την κατανάλωση της ενέργειας από πολλές διαφορετικές πηγές, η συνδυαστική τους επεξεργασία και αξιολόγηση, προκειμένου να λαμβάνονται ορθές αποφάσεις σε μία τόσο σύνθετη αγορά όπως της ενέργειας.

Επίσης, ο κ Καπέλλος, έκανε τη σύνδεση του ψηφιακού και ενεργειακού μετασχηματισμού με τα κριτήρια ESG, η υιοθέτηση και τήρηση των οποίων θα καταλήξει να αποτελεί προϋπόθεση για τη δανειοδότηση μίας επιχείρησης.

Στο πάνελ αυτό, συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δημαρέλος ο οποίος τόνισε ότι στόχο για το Δήμο αποτελεί το μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Το ενεργειακό κόστος, είναι κρίσιμο γιατί επηρεάζει τα Δημοτικά Τέλη, τα οποία μελλοντικά και εφ’ όσον υπάρξουν μετρήσιμα αποτελέσματα από μέτρα ενεργειακού χαρακτήρα, θα μπορέσουν να οδηγήσουν σε μείωση των Δημοτικών Τελών και ,σε καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Στο πάνελ αυτό συμμετείχε και η γεωπόνος και Καθηγήτρια του ΔΙΠΑΕ, Λίνα Τουπεκτσή, η οποία αναφέρθηκε στη χρήση τεχνολογιών Πληροφορικής και πιο συγκεκριμένα, στη χρήση που ΙοΤ ( Ιnternet

of Things) για την στροφή στην Έξυπνη Γεωργία, που θα καταναλώνει και μικρότερες εισροές ενεργειακών πόρων.

Πρώτος χρόνος λειτουργίας Greenvolt Next

Στο πλαίσιο της Renewable EnergyTech, η Greenvolt Νext, γιόρτασε τον πρώτο χρόνο από την έναρξη της λειτουργίας της στην Ελλάδα, κατά τον οποίο κατάφερε να καταγράψει μια σημαντική ανάπτυξη στην αγορά. Το 2023, η Greenvolt Nextεγκατέστησε με επιτυχία 2,3 MW ηλιακής ισχύος για επιχειρηματικούς πελάτες στην Ελλάδα, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να παράγουν καθαρή, ανανεώσιμη ενέργεια άμεσα, μειώνοντας την εξάρτησή τους από ορυκτά καύσιμα και μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα. Η Greenvolt Next έχει σήμερα προγραμματισμένα έργα για 20 MW ηλιακής ισχύος στην Ελλάδα, με την ηλιακή παραγωγή από τα έξι μεγαλύτερα έργα της εταιρείας στη χώρα να καταγράφει ήδη, μια σημαντική μείωση κατά 2.091 τόνους εκπομπών CO2 ετησίως. Αυτό καταδεικνύει τον απτό περιβαλλοντικό αντίκτυπο της μετάβασης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τονίζει το ρόλο της Greenvolt Next στην προώθηση των προσπαθειών αειφορίας στην περιοχή.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ