Η απήχηση, επομένως και η εμπορικότητα της Formula 1 ήταν και παραμένει εντυπωσιακά μεγάλη. Είναι προφανές λοιπόν ότι ένα από τα μεγαλύτερα “προϊόντα” του παγκόσμιου αθλητισμού αποτελεί μεγάλη επιθυμία αρκετών χωρών να το εντάξουν στο καλεντάρι τους.
Με δεδομένο πάντως πως το ετήσιο πρόγραμμα δεν μπορεί να υπερβεί τα 24 Grand Prix, αλλά και τις πιέσεις σε πολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο, αναμένεται να δούμε τα επόμενα χρόνια φημισμένους αγώνες να αφαιρούνται κάποιες χρονιές. Η αρχή έγινε με το Grand Prix Βελγίου στο Σπα, που δεν βρίσκεται στο πρόγραμμα το 2028 και το 2030.
Μεταξύ των χωρών που έχουν καταθέσει αίτηση φιλοξενίας Grand Prix είναι η Νότια Κορέα, η Ταϊλάνδη, η Ινδία και η Ρουάντα.
Η Ταϊλάνδη θέλει να φιλοξενήσει Grand Prix σε σιρκουί πόλης στη Μπανγκόκ από το 2028. Το πλάνο συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε στο πρωθυπουργικό μέγαρο της Ταϊλάνδης η Πρωθυπουργός Πιτονγκτάρν Σιναουάτ, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της F1 Στέφανο Ντομενικάλι.
“Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι θα εξετάσει τις λεπτομέρειες, όπως το ύψος της επένδυσης αλλά και τα οφέλη για την Ταϊλάνδη από τη φιλοξενία του αγώνα. Πρόκειται για ευκαιρία για την χώρα να αναπτύξει αστικές υποδομές για την διεξαγωγή του Grand Prix αλλά και να φιλοξενήσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο”, δήλωσε η 38χρονη Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης.
H Ταϊλάνδη φιλοξενεί Grand Prix του MotoGP από το 2018, στην επαρχία Μπουριράμ.