Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑF-16 έπεσε στην Ανδραβίδα – Σώος ο πιλότος

F-16 έπεσε στην Ανδραβίδα – Σώος ο πιλότος

Μαχητικό αεροπλάνο F-16 έπεσε σύμφωνα με την ΕΡΤ στην περιοχή της Ανδραβίδας. Σώος είναι ο πιλότος όπως μετέδωσε το κρατικό κανάλι, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ατύχημα συνέβη κατά την απογείωση.

Σύμφωνα με το MEGA, το ατύχημα σημειώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν σε εκπαιδευτική άσκηση, με τον πιλότο να καταφέρνει να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος, όπως μετέδωσε το Mega.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η αιτία της συντριβής, ωστόσο δεν αποκλείεται να διενεργηθεί σχετική έρευνα για το ατυχές περιστατικό.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ Σμήναρχος Κωνσταντίνος Γκουμάτσης  αναφέρει για την πτώση του  μαχητικού αεροσκάφους:

«Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:40, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, ο Ιπτάμενος αεροσκάφους F-16 Block 52+, εγκατέλειψε επιτυχώς στο έδαφος το αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο Αεροδρόμιο Ανδραβίδας. Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται αρχικά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και εν συνεχεία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ