Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣEuroseas: Ναύλωσε νεότευκτο έναντι 22.000 δολαρίων ημερησίως

Euroseas: Ναύλωσε νεότευκτο έναντι 22.000 δολαρίων ημερησίως

Συμβόλαιο χρονοναύλωσης για ένα πλοίο του στόλου της εξασφάλισε η Euroseas Ltd, συμφερόντων Αριστείδη Πίττα.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή υπέγραψε συμβόλαιο χρονοναύλωσης για το feeder containership “Stephania K”, χωρητικότητας 1.800 teu, για ελάχιστη περίοδο 23 έως μέγιστη περίοδο 25 μηνών, κατ’ επιλογή του ναυλωτή, με μεικτό ημερήσιο επιτόκιο 22.000 δολάρια.

Η ναύλωση αναμένεται να ξεκινήσει με την παράδοση του πλοίου από το ναυπηγείο που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου 2024. Η εξαγορά χρηματοδοτήθηκε με συνδυασμό ιδίων κεφαλαίων και δάνειο 22,5 εκατομμυρίων δολαρίων που χορηγήθηκε από την Εθνική Τράπεζα της Fujairah.

Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas σχολίασε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ναυλώσαμε το επερχόμενο νεότευκτο πλοίο μας, το έκτο στη σειρά των εννέα και το δεύτερο από τις τρεις μονάδες μας 1.800 teu, με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τακτικών γραμμών, στο επίπεδο των 22.000 δολαρίων την ημέρα για περίοδο δύο ετών.

Αυτή η ναύλωση αντιπροσωπεύει μια σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με τις πρόσφατες συμφωνίες, τόσο από άποψη τιμής όσο και διάρκειας, όπως αποδεικνύεται από το δικό μας πρόγραμμα για το αδελφό σκάφος, M/V Monica, στα 16.000 δολάρια για 12 μήνες μόλις πριν από έναν μήνα.

Η τωρινή σύμβαση αναμένεται να συνεισφέρει περίπου 11 εκατομμύρια δολάρια σε EBITDA για την ελάχιστη συμβατική περίοδο. αυξάνει την υπόλοιπη κάλυψη ναύλωσης του 2024 στο 90%».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ