Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣEuroseas: Έσοδα 79 εκατ. δολαρίων για τρία νεότευκτα πλοία

Euroseas: Έσοδα 79 εκατ. δολαρίων για τρία νεότευκτα πλοία

Συμφωνίες ναύλωσης για τρία feeder containerships του στόλου της εξασφάλισε η Euroseas, συμφερόντων Αριστείδη Πίττα.

Η διάρκεια των ναυλώσεων θα είναι έως και τρία χρόνια και η τιμή θα ανέρχεται σε 32.000 δολάρια ημερησίως. Πρόκειται για το “Tender Soul” που κατασκευάστηκε το 2024 και θα ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου. Τα άλλα δύο νεότευκτα πλοία είναι το Dear Panel και το Symeon P, τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή και πρόκειται να ξεκινήσουν τη ναύλωση τους κατά την παράδοση την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2025.

«Αυτή η en-bloc συμφωνία υπογραμμίζει το διαρκές ενδιαφέρον και την ανάγκη των ναυλωτών να επενδύσουν σε πλοία υψηλών προδιαγραφών, φιλικά προς το περιβάλλον. Η τριετής διάρκεια υπογραμμίζει επίσης τη μακροπρόθεσμη άποψή τους για την ανθεκτικότητα της αγοράς, ειδικά του τμήματος των feeder containerships, και το γεγονός ότι τέτοια οικολογικά πλοία θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά στο μέλλον καθώς θα ακολουθούν ολοένα και πιο αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς», ανέφερε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas, Αριστείδης Πίττας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα συμβόλαια θα αποφέρουν τουλάχιστον 79 εκατομμύρια δολάρια EBITDA και θα ενισχύσουν την κάλυψη ναύλωσης της εταιρείας το 2025 σε περίπου 63% και στο 31% για το 2026.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ