Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣEuropa League: Ήττες για Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Europa League: Ήττες για Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Με δύο ήττες ξεκίνησε για τις ελληνικές ομάδες η 5η αγωνιστική του Europa League, καθώς ο Ολυμπιακός έφυγε ηττημένος από τη Γερμανία με το βαρύ 5-0 από τη Φράϊμπουργκ, ενώ και η ΑΕΚ δεν πήρε τίποτα κόντρα στη Μπράϊτον, 0-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι δύο ομάδες έμειναν εκτός συνέχειας στο Europa Legue. Η ΑΕΚ άξιζε πολλά περισσότερα όμως από μία άτυχη στιγμή κόντρα στη ροή του αγώνα έμεινε πίσω στο σκορ. Η ομάδα του Ματίας Αλμέϊδα πολιόρκησε την Μπράιτον, όμως πλήρωσε δύο λάθη της. Το πέναλτι και την αποβολή του Γκατσίνοβιτς, αν και πραγματοποίησε την καλύτερή εφετινή της εμφάνιση στο Europa League.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ταλαιπώρησε τους Άγγλους στο πρώτο μέρος, όπου είχε και δοκάρι στο 44′ με τον Τσούμπερ, κι ενώ είχε τεράστια ευκαιρία με τον Γκατσίνοβιτς στο 52′, βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα στο 55′ με πέναλτι, το 6ο που δέχεται στη φετινή διοργάνωση (και τρίτο που σκοράρει εναντίον της ο Ζοάο Πέδρο).

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 65′ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης του Γκατσίνοβιτς, σε ανύποπτη φάση και παρά την κατάθεση ψυχής που έκανε στο φινάλε, δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ματς.

Πολύ δύσκολη βραδιά για τον Ολυμπιακό στη Γερμανία. Το ματς κρίθηκε από νωρίς στο πρώτο ημίχρονο, με τους “ερυθρόλευκους” να μην παρουσιάζουν αντίσταση και να δέχονται εύκολα το ένα γκολ μετά το άλλο. Αδυναμία στο πρώτο δεκάλεπτο και συνολικά στις στημένες φάσεις. Το μοναδικό χρονικό σημείο πάντως που ο Ολυμπιακός κατάφερε να γίνει τρεις φορές επικίνδυνος ήταν το ξεκίνημα του ματς.

Ο Γκρέγκοριτς έκανε χατ-τρικ (3’, 8’, 36’), ενώ είχε και ασίστ στο 42’ για τον Σιλντιλιά. Το 4-0 του πρώτου μέρους ήταν το πιο βαρύ σκορ του ημιχρόνου μαζί με το προ εικοσαετίας παιχνίδι κόντρα στη Γιουβέντους.

Ο αγώνας δεν χρειάζεται σπουδαία ανάλυση, διότι το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Έγινε προσπάθεια από τον προπονητή του Ολυμπιακού να αλλάξει την εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο με την προσθήκη του Ιμπόρα στην άμυνα, όμως σε μία ακόμη όχι καλή αμυντική στιγμή, οι γερμανοί κατάφεραν να σκοράρουν, με τον Ντόαν στο 77’.

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ θα διεκδικήσουν στην τελευταία αγωνιστική, την 6η, όχι τη συνέχειά τους στη διοργάνωση αλλά στο Conference League. Η πρόκριση για τον Ολυμπιακό θα κριθεί στο Γ.Καραϊσκάκης κόντρα στη Μπάτσκα Τόπολα και με νίκη ή ισοπαλία θα συνεχίσει στην Ευρώπη.

“Πολύ κακό παιχνίδι δε λειτούργησε τίποτα”, ανέφερε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο, που ταξίδεψε στο Φράιμπουργκ και στήριξε την ομάδα.

Σε μία σεζόν που έδειξε να ξεκινάει καλά για τις ομάδες που εκπροσωπούν την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε αυτή τη χρονική συγκυρία το ποδόσφαιρό μας δείχνει αρκετά πιο πίσω. Παρ΄όλα αυτά το Conference League μπορεί να δώσει συνέχεια.

Η ΑΕΚ σε δύο εβδομάδες θα πάει στο Άμστερνταμ να αντιμετωπίσει τον Άγιαξ σε τελικό, καθώς η 3η Ένωση έχει 4 βαθμούς και οι Ολλανδοί 3.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ