Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣEurobank: Στο κορυφαίο 4% των τραπεζών παγκοσμίως στην κατηγορία ρίσκου "Νegligible"

Eurobank: Στο κορυφαίο 4% των τραπεζών παγκοσμίως στην κατηγορία ρίσκου “Νegligible”

Η Eurobank εντάχθηκε στη βέλτιστη κατηγορία ρίσκου “Νegligible” επιτυγχάνοντας βαθμολογία 9,0 κατά την τελευταία αξιολόγηση ESG του διεθνούς κύρους οίκου Morningstar Sustainalytics.
Σε συνέχεια των σημαντικών διακρίσεων ESG Regional Top Rated 2024 και ESG Industry Top Rated 2024, η Eurobank κατατάχθηκε στην 28η θέση ανάμεσα σε 1.043 τράπεζες παγκοσμίως.

Σημειώνεται πως μόλις το 4% των τραπεζών σε παγκόσμιο επίπεδο έχει καταφέρει να ενταχθεί σε αυτή την κατηγορία ρίσκου ενώ η Eurobank αποτελεί την πρώτη ελληνική τράπεζα που έχει λάβει την κορυφαία αυτή αξιολόγηση.

Η Τράπεζα κατέκτησε την κορυφαία αυτή θέση κατόπιν βελτιστοποίησης της μεθοδολογίας αξιολόγησης της Sustainalytics στον πυλώνα της εταιρικής διακυβέρνησης, στον οποίο δίδεται η μεγαλύτερη βαρύτητα κατά την αξιολόγηση, ακολουθούμενη από τις πρακτικές διαχείρισης κοινωνικών και περιβαλλοντικών θεμάτων. Οι εξαιρετικές επιδόσεις της Eurobank στην εταιρική διακυβέρνηση, τη διαχείριση των ουσιαστικών θεμάτων ESG, καθώς και την προστασία και ασφάλεια δεδομένων, ενίσχυσαν περαιτέρω τη θέση της ως ηγέτη στην υπεύθυνη τραπεζική.

Η κατάκτηση του σημαντικού αυτού ορόσημου που θέτει την Eurobank ανάμεσα στις κορυφαίες τράπεζες παγκοσμίως που πρωτοστατούν στην προώθηση ενός βιώσιμου μοντέλου διακυβέρνησης, υπογραμμίζει τη στρατηγική δέσμευση της Eurobank στην υιοθέτηση πρακτικών βιωσιμότητας και στη δημιουργία μακροχρόνιας αξίας για τους μετόχους, τους επενδυτές, τους πελάτες και την κοινωνία.

Μπορείτε να δείτε τις διακρίσεις της Eurobank εδώ._

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ