Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣEurobank: Συμβολή στον καθαρισμό της λίμνης Βεγορίτιδας από την εθελοντική ομάδα εργαζομένων...

Eurobank: Συμβολή στον καθαρισμό της λίμνης Βεγορίτιδας από την εθελοντική ομάδα εργαζομένων TeamUp της τράπεζας

Περισσότερα από 120 άτομα, εργαζόμενοι από τη Βόρεια Ελλάδα μαζί με τα παιδιά, τους φίλους, τους συντρόφους τους, αλλά και μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Παντελεήμονα, συμμετείχαν στον καθαρισμό της λίμνης Βεγορίτιδας, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea. 

Όλοι μαζί φρόντισαν έμπρακτα το φυσικό περιβάλλον της περιοχής με στόχο να την καταστήσουν ακόμη πιο φιλόξενη για την πανίδα και τη χλωρίδα που διαβιοί εκεί. Κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 100 κιλά απορριμμάτων, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην προστασία του οικοσυστήματος της λίμνης. Στο πλαίσιο της δράσης, οι «μικροί» και «μεγάλοι» εθελοντές είχαν επίσης τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για την επίδραση της ανθρώπινης δραστηριότητας στους υδάτινους πόρους και τη σημασία της διατήρησής τους για τις μελλοντικές γενιές.

Η λίμνη Βεγορίτιδα, η τρίτη βαθύτερη λίμνη της Ελλάδας, παρουσιάζει μεγάλο οικολογικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, καθώς εκεί φωλιάζουν περισσότερα από 160 είδη άγριων πουλιών, ανάμεσά τους αργυροπελεκάνοι, ροδοπελεκάνοι, χρυσαετοί, θαλασσαετοί και γεράκια, συνθέτοντας ένα μοναδικό σκηνικό. Στις όχθες της Βεγορίτιδας συναντώνται επίσης σπάνια δείγματα χλωρίδας και πανίδας σε ένα μοναδικό γεωλογικό τοπίο. Στους καλαμιώνες της ζουν και αναπαράγονται ερωδιοί, ενώ στα νερά τα λίμνης είναι πιθανό να βρεθούν κύκνοι. Σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της πλούσιας κοινότητας πουλιών και υδάτινης ζωής παίζει το γεγονός ότι τα νερά της λίμνης δεν παγώνουν ακόμα και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ο κ. Γιώργος Κηπουρός, επικεφαλής Δικτύου Καταστημάτων Θεσσαλονίκης, Κεντροανατολικής Μακεδονίας & Θράκης της Eurobank ανέφερε ότι η πρωτοβουλία αναδεικνύει τη δέσμευση της τράπεζας στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσω της εθελοντικής ομάδας εργαζομένων της Eurobank, της TeamUp. 

Από την πλευρά του ο επικεφαλής Δικτύου Καταστημάτων Δυτικής Θεσσαλονίκης-Δυτικής Μακεδονίας & Ανατολικής Θεσσαλίας, Παναγιώτης Πλας ανέφερε ότι η δράση καθαρισμού στη Λίμνη Βεγορίτιδα είναι μόνο η αρχή, επισημαίνοντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μονόδρομο για την ευημερία της σημερινής γενιάς, αλλά και των επόμενων.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ