Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣEuro2024: Εκστρατεία για τη συμβολή των μεταναστών στην εθνική Αγγλίας!

Euro2024: Εκστρατεία για τη συμβολή των μεταναστών στην εθνική Αγγλίας!

Η Αγγλία έγινε η πρώτη ομάδα που ηττήθηκε σε δύο συνεχόμενους τελικούς Euro και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχθούν οι παίκτες της αμέτρητα επικριτικά σχόλια.

Το Μουσείο Μετανάστευσης του Λονδίνου, θέλοντας να προλάβει τις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος παικτών της ομάδας, ξεκίνησε εκστρατεία για να αναδείξει την τεράστια συμβολή των μεταναστών στην πορεία της εθνικής Αγγλίας.

Η ομάδα της Αγγλίας έφτασε στον τελικό χάρη στα γκολ του Χάρι Κέϊν και του Όλι Γουότκινς κόντρα στην Ολλανδία. Ο σέντερ φορ της Μπάγερν έχει ιρλανδό πατέρα και ο Γουότκινς τζαμαϊκανή καταγωγή.

Σύμφωνα με το Μουσείο Μετανάστευσης, το 71% των παικτών που αγωνίστηκαν εναντίον των ολλανδών είτε γεννήθηκαν στο εξωτερικό, είτε έχουν τουλάχιστον έναν γονέα, ή παππού, ή γιαγιά, που γεννήθηκε εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Στον προημιτελικό με την Ελβετία που κρίθηκε στα πέναλτι, όλοι οι αγγλοι εκτελεστές, οι Πάλμερ, Μπέλινγκχαμ, Τόνι, Σάκα και Αλεξάντερ-Άρνολντ, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Προφανώς αυτή η ιστορία δεν αφορά αποκλειστικά τους άγγλους. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία έχει τον δεκαεπτάχρονο σούπερ σταρ Λαμίν Γιαμάλ, ο οποίος γεννήθηκε από μητέρα που καταγόταν από τη Γουινέα και πατέρα από το Μαρόκο.

Επίσης ο συμπαίκτης του Νίκο Γουίλιαμς, μια άλλη αποκάλυψη στο Euro 2024, γεννήθηκε στην Παμπλόνα από γονείς από τη Γκάνα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ