Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣEuro 2024: Αυστηρά μέτρα υπό το φόβο ισλαμιστικής απειλής και οπαδικής βίας

Euro 2024: Αυστηρά μέτρα υπό το φόβο ισλαμιστικής απειλής και οπαδικής βίας

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου μετρά αντίστροφα. Η διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στη Γερμανία θα κάνει πρεμιέρα στο Μόναχο, στις 14 Ιουνίου, με τον αγώνα της οικοδέσποινας Γερμανίας κόντρα στη Σκωτία. Η χώρα, όπως φυσικά και η γερμανική πρωτεύουσα, όπου θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου στις 14 Ιουλίου, κινείται στους ρυθμούς του Euro 2024.

Μία τεράστια περιοχή, από την Πύλη του Βρανδεμβούργου μέχρι τη Στήλη της Νίκης, έχει μετατραπεί σε ποδοσφαιρικό γήπεδο για τους φιλάθλους που αναμένεται να κατακλύσουν το Βερολίνο.

Πλέον, τέθηκαν σε ισχύ αυστηρότατοι έλεγχοι στα γερμανικά σύνορα προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο βίας και τρομοκρατικών επιθέσεων. Σύμφωνα με την υπουργό εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, οι τρεις μεγαλύτεροι φόβοι για την ασφάλεια την περίοδο του Euro είναι οι εξής: η ισλαμιστική απειλή, η οπαδική βία αλλά και ενδεχόμενες κυβερνοεπιθέσεις.

Οι έλεγχοι διεξάγονται στα σύνορα με τη Δανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, ενώ εκτός των χερσαίων συνόρων, έλεγχοι θα διεξάγονται και σε γερμανικά αεροδρόμια και λιμάνια.

Έτσι κι αλλιώς, από τα τέλη του 2023, διενεργούνται έλεγχοι στα σύνορα με την Πολωνία, την Τσεχία και την Ελβετία, ενώ στα σύνορα με την Αυστρία, είχαν τεθεί σε εφαρμογή από το κρίσιμο φθινόπωρο του 2015, όταν η προσφυγική κρίση βρισκόταν ακόμη στο απόγειό της.

Σε συνέντευξή της στη γερμανική ραδιοφωνία DLF η γερμανίδα υπουργός εσωτερικών τονίζει ότι προτεραιότητα της γερμανικής κυβέρνησης είναι η ασφάλεια.

Ενημέρωσε ότι 22.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε υπηρεσία κάθε μέρα κατά τη διάρκεια του Euro σε όλη τη χώρα. Μετά την αιματηρή επίθεση στο Μάνχαϊμ με ισλαμιστικά κίνητρα που κόστισε τη ζωή σε έναν αστυνομικό, στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών βρίσκονται κυρίως μεμονωμένοι δράστες που θα μπορούσαν να προβούν σε τέτοιες επιθέσεις.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ