Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSEuro: Ισπανία και Γερμανία πέρασαν ήδη στη νοκ άουτ φάση

Euro: Ισπανία και Γερμανία πέρασαν ήδη στη νοκ άουτ φάση

Μετά από 18 αγώνες στο 17ο Euro, η Γερμανία και η Ισπανία είναι οι δύο πρώτες ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στην επόμενη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης. Είναι οι μόνες, από όσες έχουν παίξει δύο αγώνες, που μετρούν και δύο νίκες. Με το “φτωχό” μεν, για την εικόνα του αγώνα, 1-0 επί της Ιταλίας, η εθνική Ισπανίας πήρε πάντως τους τρεις βαθμούς και έφτασε στο 2/2 στο τουρνουά.

Σε παράσταση για ένα ρόλο, μία “Ισπανία από τα παλιά!“, επικράτησε ξεκάθαρα της αδύναμης Ιταλίας, η εικόνα της οποίας δεν ανταποκρίθηκε στο μέγεθος της ιστορίας της. Ο ρυθμός ήταν απόλυτα ελεγχόμενος από τους νικητές, σε εμφάνιση ακόμη καλύτερη και πιο πειστική από εκείνη κόντρα στην Κροατία όπου την είχε νικήσει με μεγαλύτερο σκορ, 3-0.

Η Ιταλία, που είχε να ηττηθεί από το μακρινό 2016 σε τελική φάση Euro, σε αυτό το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής ηττήθηκε με κατεβασμένα τα χέρια, από ποδοσφαιριστές της Ισπανίας που “έβγαλαν μάτια”, όπως ο Νίκο Γουίλιαμς από τη δεξιά πλευρά της άμυνας των ιταλών και τον άτυχο απέναντί του αμυντικό Ντι Λορέντσο. Όπως επίσης ο ορεξάτος Λαμίν Γιαμάλ αλλά και ο αλάνθαστος Κουκουρέγια.

Έτσι κι αλλιώς, η ομάδα του Λουίς Ντε Λα Φουέντε διαθέτει τους καλύτερους εξτρέμ στη διοργάνωση έως τώρα, τον Γουίλιαμς και τον Γιαμάλ.

Οι πολλές επαφές εντός περιοχής της Ιταλίας, οι αμέτρητες τελικές και οι ευκαιρίες δεν έγιναν γκολ από τους ισπανούς κυρίως επειδή ο Ντοναρούμα με την κλάση και την εμπειρία του έκανε σπουδαίο παιχνίδι στα δοκάρια, όμως αυτό ήρθε τελικά από αυτογκόλ του Καλαφιόρι στο 55′.

Η Αγγλία νωρίτερα στην ημέρα (20/06) έδειξε ανήμπορη να διατηρήσει υψηλό ρυθμό σε μεγάλο διάστημα, γι αυτό ενώ προηγήθηκε με τον Κέϊν στο 18΄, δεν έπεισε ούτε στη δεύτερη αγωνιστική με την εικόνα της και ισοφαρίστηκε 1-1 από τη Δανία με εκπληκτικό γκολ του Γιούλμαντ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μείνει εκτός διοργάνωσης από την πρώτη φάση!

Ο προπονητής της Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ επισήμανε πως έχει την ευθύνη της κακής εικόνας και του αρνητικού αποτελέσματος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο τον λόγο που η ομάδα του δεν αποδίδει.

Πρόκειται για την απουσία ενός συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή! Και όσο περίεργο και αν ακούγεται, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είπε πως ο Κάλβιν Φίλιπς θα έκανε τη διαφορά. Ξεκαθάρισε πως τα “τρία Λιοντάρια” δεν έχουν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του. Νιώθει δηλαδή πως κατά τα άλλα είναι οκ η ομάδα του…

Ο Μπέλιγχαμ, ο Κέϊν και οι άλλοι δεν μοιάζουν απειλητικοί στο βαθμό που αναμενόταν, ώστε να καταφέρει η Αγγλία να έχει καλή πορεία.

Εντάξει ο Χάρι Κέϊν σκόραρε το πρώτο του τέρμα στο Euro 2024 και με αυτό έφτασε τα 4 σε μεγάλες διοργανώσεις με τη φανέλα με το αγγλικό εθνόσημο, ισοφαρίζοντας τις επιδόσεις των Μάικλ Όουεν και Γουέιν Ρούνεϊ. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα καθώς η μπάλα δεν φτάνει εύκολα στα πόδια του, διότι το δημιουργικό παιχνίδι απουσιάζει…

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο: Αγγλία 4, Δανία 2, Σλοβενία 2, Σερβία 1. Την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν: Αγγλία-Σλοβενία και Δανία-Σερβία.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ