Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣEmirates: Γαστρονομικές δημιουργίες στον αέρα

Emirates: Γαστρονομικές δημιουργίες στον αέρα

Οι επιβάτες της διακεκριμένης θέσης της Emirates θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια ακόμα πιο εκλεπτυσμένη γαστρονομική εμπειρία εν πτήσει, καθώς αυτό το καλοκαίρι παρουσιάζεται μια νέα σειρά 18 εξαιρετικών πιάτων. Επιμελημένα με απόλυτη φροντίδα από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin, Jean Michel Bardet, Head chef της Moët & Chandon, και τον Doxis Bekris, Αντιπρόεδρο Γαστρονομικού Σχεδιασμού της Emirates, κάθε πιάτο έχει συνδυαστεί άρτια με μια εκλεκτήσαμπάνια, προσφέροντας μια κορυφαία γευστική εμπειρία στους αιθέρες.  

Από τον Μάιο του 2025, οι επιβάτες της διακεκριμένης θέσης της Emirates θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για πρώτη φορά εν πτήσει έναν εξαιρετικό συνδυασμό σαμπάνιας και γαστρονομίας, με την προσθήκη 18 νέων ορεκτικών και κυρίως πιάτων σε επιλεγμένα δρομολόγια. Το μενού αυτό αποτελεί το αποτέλεσμα μιας ενδελεχούς δημιουργικής διαδικασίας που διήρκεσε πάνω από έναν χρόνο, σε συνεργασία μεταξύ των κορυφαίων σεφ της Emirates και της θρυλικής Maison Moët & Chandon στη Γαλλία. Οι βραβευμένοι σεφ ανέλαβαν την πρόκληση να συνθέσουν πιάτα υψηλής γαστρονομίας, χρησιμοποιώντας εκλεκτά υλικά, τα οποία ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της μεγαλύτερης διεθνούς αεροπορικής εταιρείας, που σερβίρει 149 γεύματα το λεπτό και ξεπερνά τα 77 εκατομμύρια γεύματα ετησίως.

Νέες γαστρονομικές δημιουργίες στην διακεκριμένη θέση της Emirates

Οι νέοι γαστρονομικοί συνδυασμοί στη διακεκριμένη θέση της Emirates περιλαμβάνουν εκλεπτυσμένα ορεκτικά, όπως ποσέ χτένια με πράσινο πεπόνι, ζεματισμένο κουμκουάτ, τζελ λεμονιού και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Αυτό το μοναδικό πιάτο συνδυάζεται αρμονικά με τη Moët & Chandon Grand Vintage 2016, με την αλμυρή γεύση των χτενιών να ενισχύει την κομψότητα της cuvée. Το πράσινο πεπόνι και το κουμκουάτ αναδεικνύουν τα αρωματικά χαρακτηριστικά της σαμπάνιας, ενώ ο βασιλικός προσθέτει μια ανάλαφρη γευστική αντίθεση.

Επιπλέον, οι νέες δημιουργίες περιλαμβάνουν και εξαιρετικές vegan επιλογές, όπως βελούδινο τόφου κομμένο σε φέτες, σερβιρισμένο με ποσέ σπαράγγια, γαλάκτωμα σόγιας με ελαιόλαδο, τζελ λεμονιού και κρέμα κάσιους. Το πιάτο συνοδεύεται από τη Moët & Chandon Brut Impérial, με το μαριναρισμένο τόφου σε χυμό λεμονιού και σάλτσα σόγιας να αναδεικνύει τη φρεσκάδα και την umami διάστασή της. Ο άνηθος προσθέτει μια διακριτική φρεσκάδα, ενώ η κρέμα κάσιους χαρίζει μια απαλή υφή, ολοκληρώνοντας το πιάτο με απόλυτη ισορροπία γεύσεων.

Τα κυρίως πιάτα της νέας γαστρονομικής σειράς της Emirates υπόσχονται να εντυπωσιάσουν με συνδυασμούς όπως η ψητή πάπια που συνοδεύεται από μπραζέ μελιτζάνα, ρεβίθια, κουσκούς με μπαχαρικά raz el hanout και ντοματίνια, και σερβίρεται με τη σαμπάνια Moët & Chandon Rosé Impérial. Οι γεύσεις του κουσκούς συνδυάζονται άψογα με τη γεύση του κόκκινου κρασιού, ενώ οι πικάντικες νότες προσφέρουν μια μοναδική αρμονία. Η απαλή οξύτητα της ντομάτας ενσωματώνεται ιδανικά στο πιάτο και τη Rosé Impérial, χαρίζοντας μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Ένα ακόμα κυρίως πιάτο που ξεχωρίζει είναι ηζουμερή γαλοπούλα που σερβίρεται με φασκόμηλο, σάλτσα κοτόπουλου, πουρέ πατάτας, μπραζέ μάραθο και αμύγδαλα, και συνοδεύεται από τη Moët & Chandon Grand Vintage 2016. Τα αρωματικά στοιχεία του μάραθου και η σάλτσα φασκόμηλου ενισχύουν τη γεύση της σαμπάνιας, δημιουργώντας μια εξαιρετική ισορροπία.

Για τους λάτρεις των θαλασσινών, το σοταρισμένο χιλιανό λαβράκι με πουρέ αγκινάρας, σάλτσα λεμονόχορτου και βουτυρωμένα γλυκομπίζελασυνδυάζεται με την Moët & Chandon Brut Impérial. Η υφή του πουρέ και η φρεσκάδα της σάλτσας λεμονόχορτου ενισχύουν την εκλεπτυσμένη γεύσητης σαμπάνιας. Επιπλέον, υπάρχουν και vegan επιλογές, όπως οι μπραζέ φακές με καρύδα και πικάντικο κουνουπίδι, σερβιρισμένες με ατμισμένο ρύζι μπασμάτι και ναάν, και συνδυασμένες με τη Moët & Chandon Rosé Impérial. Οι φακές εναρμονίζονται υπέροχα με τις φυσαλίδες της σαμπάνιας, ενώ το κάρυ και ο κόλιανδρος προσφέρουν γεύσεις που δημιουργούν μια τέλεια αντίθεση.

Γαστρονομική εμπειρία στα 40,000 πόδια

Κατά τη διάρκεια ενός έτους εντατικήςδημιουργικής δουλειάς, οι σεφ συνεργάστηκαν μεταξύ Γαλλίας και Ντουμπάι για να ετοιμάσουνμοναδικά πιάτα. Ο σεφ Jean Michel είχε την πρόκληση να δημιουργήσει μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς, αναδεικνύοντας τις λεπτές αρωματικές νότες των εκλεκτών σαμπανιών της Emirates. Παράλληλα, η ομάδα της Emirates έπρεπε να διασφαλίσει ότι αυτά τα γευστικά αριστουργήματα θα μπορούσαν να παρασκευαστούν σε μεγάλη ποσότητα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες επιβάτες που ταξιδεύουν καθημερινά σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Μέσα από δημιουργικές συζητήσεις, οι σεφ ανακάλυψαντρόπους να μεταφέρουν την υψηλή γαστρονομία στην εμπειρία εν πτήσει, λαμβάνοντας υπόψη τουψόμετρο, τη διαδικασία προετοιμασίας πριν από την επιβίβαση και τις προκλήσεις της μαζικής παραγωγής. Παράλληλα, έπρεπε να διασφαλίσουν ότι το έμπειρο πλήρωμα καμπίνας της Emirates θα μπορούσε να παρουσιάσει και να σερβίρει κάθε πιάτο με τρόπο που θα προσέφερε στους επιβάτες της διακεκριμένης θέσης μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία σε κάθε τους ταξίδι.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ