Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSDynagas: Deal για 2 πλωτές μονάδες φυσικού αερίου στην Γερμανία

Dynagas: Deal για 2 πλωτές μονάδες φυσικού αερίου στην Γερμανία

Δύο Πλωτές Μονάδες Αποθήκευσης και Αεριοποίησης (FSRU) Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) ναύλωσε στη γερμανική Uniper, η Dynagas Ltd, συμφερόντων Γιώργου Προκοπίου.

Πρόκειται για τα Transgas Force και Transgas Power, κατασκευής 2021, με χωρητικότητα αποθήκευσης LNG 174.000 m³ το καθένα, που αποτελούν 2 από τις πλέον σύγχρονες μονάδες στον κόσμο. Συνδυαστικά, η δυναμικότητα τους αντιστοιχεί στο περίπου 30% των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία.

Τα δύο FSRUs θα τεθούν στη διάθεση της Γερμανίας το 2023, με την έναρξη της λειτουργίας τους να εξαρτάται από το πότε θα ολοκληρωθούν οι  απαιτούμενες χερσαίες εγκαταστάσεις, στις τοποθεσίες που θα επιλέξει η γερμανική κυβέρνηση για την εγκατάσταση των FSRUs.

Με αφορμή τη συμφωνία, ο κ. Προκοπίου τόνισε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που ολοκληρώσουμε αυτή τη συναλλαγή με τη γερμανική κυβέρνηση και την Uniper. Υποστηρίζουμε εδώ και καιρό τις ευρωπαϊκές χώρες να αναπτύξουν υποδομές εισαγωγής LNG για να διαφοροποιήσουν τις πηγές εφοδιασμού τους με φυσικό αέριο. Η εγκατάσταση των δύο FSRUs θα επιτρέψει στη Γερμανία, και στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, να αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες εισαγωγής LNG έγκαιρα και φιλικά προς το περιβάλλον χωρίς μόνιμο αποτύπωμα στην ξηρά».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ