Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSDimand: Η νέα επένδυση 55 εκατ. ευρώ στο Μαρούσι και η είσοδος...

Dimand: Η νέα επένδυση 55 εκατ. ευρώ στο Μαρούσι και η είσοδος στο Χρηματιστήριο

Πρεμιέρα στο ελληνικό χρηματιστήριο έκανε χθες η μετοχή της Dimand Real Estate Development καθώς ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι δημόσιες εγγραφές, πετυχαίνοντας υπερκάλυψη 1,3 φορές, καθώς ενώ η εταιρεία ζητούσε κεφάλαια έως 98 εκατ. ευρώ, οι προσφορές ξεπέρασαν τα 130 εκατ. ευρώ. Ήταν ένα επιτυχημένο στοίχημα τόσο για την εταιρεία όσο και για όλο το χρηματιστήριο, καθώς πρόκειται για την πρώτη κανονική (πλην ΑΕΕΑΠ) εισαγωγή μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια, με την αμέσως προηγούμενη να είναι η ΕΛΤΕΧ Άνεμος που εισήχθη τον Ιούλιο του 2014.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος του Χ.Α. Γιάννος Κοντόπουλος κατά την τελετή υποδομής της μετοχής στο ταμπλό, «τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια της εταιρείας ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που καταγράφεται ως το υψηλότερο από το 2007». Και συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Χ.Α.:

«Συγχαίρουμε την Dimand γι’ αυτή της την επιτυχία», ενώ συμπλήρωσε πως «οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αλλά και της εγχώριας Κεφαλαιαγοράς διαγράφονται σήμερα ιδιαίτερα θετικές. Το Χρηματιστήριο Αθηνών, ανταποκρινόμενο στο ρόλο του ως βασικός μοχλός ανάτασης της εθνικής οικονομίας, στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις στην επίτευξη των στόχων τους».

Μεγάλη επένδυση 55 εκατ. ευρώ στο Μαρούσι

Παράλληλα, χθες το μεσημέρι, σε συνέντευξη τύπου στο κέντρο της Αθήνας, η Dimand Real Estate Development ανακοίνωσε νέα μεγάλη επένδυση 55 εκατ. ευρώ στο Μαρούσι, καθώς ανέλαβε την κατασκευή των νέων γραφείων της PwC στην Ελλάδα. Τα γραφεία θα ανεγερθούν σε ένα από τα τελευταία φιλέτα της Κηφισίας, κοντά στο «δαχτυλίδι» και τον κόμβο της Αττικής Οδού, σε έκταση 11 στρεμμάτων, όπου η Dimand φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα από τα πλέον ονομαστά και επιβλητικά κτίρια γραφείων της πολυεθνικής εταιρείας μελετών στον κόσμο.

Σε ιδιόκτητο οικόπεδο που πρόσφατα απέκτησε μέσω της θυγατρικής της, Insignio Μ.Α.Ε., η Dimand, πρόκειται να ανεγείρει κτίριο συνολικής επιφάνειας 22.550 τ.μ..

Πρόκειται για ένα μεγάλο project για τη Dimand Real Estate Development, που θα αποφέρει σημαντικά έσοδα, καθώς η εταιρεία έχει αποκτήσει μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις το ακίνητο. Στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν χθες PwC και Dimand, ανακοίνωσαν τη μίσθωση των νέων υπερσύγχρονων γραφείων που θα δημιουργηθούν 100% σύμφωνα με τις αρχές βιωσιμότητας και ευεξίας, καθιστώντας το κτιριακό συγκρότημα ως νέο αρχιτεκτονικό σημείο αναφοράς, με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου ΑΣ.Π.Α. Design.

Η συμφωνία μίσθωσης αφορά σε περίοδο 10 + 10 ετών, με το project να ανήκει κατά 100% στην εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, ενώ θα ανεγερθεί βιοκλιματικό κτίριο συνολικής επιφάνειας 22.550 τ.μ.. Το ακίνητο βρίσκεται σε προνομιακή θέση, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 65, στο Μαρούσι, και πρόκειται να πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα LEED και WELL καθώς θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας.

Δημήτρης Ανδριόπουλος

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Ανδριόπουλος (φωτό) στο κόστος των 50-55 εκατ. ευρώ έχει προβλεφθεί και η άνοδος των τιμών στα υλικά, δηλαδή η αύξηση κατά περίπου 40% που καταγράφεται το τελευταίο 12μηνο. Η κατασκευή θα αφορά δύο ίδια – αντικριστά – κτίρια 5.500 τ.μ. έκαστο, που θα συνδέονται και θα επικοινωνούν, ενώ θα αναπτυχθούν σε έκταση 11 στρεμμάτων, με υπόγειους χώρους (π.χ. πάρκινγκ 250 θέσεων).

Το νέο κτίριο θα μπορεί να φιλοξενήσει συγχρόνως 1.000 με 1.200 εργαζόμενους σε ένα πρωτοποριακό και ευχάριστο περιβάλλον, που όμοιό του ίσως δεν υπάρχει έως τώρα στην Ελλάδα. Θα έχει χώρο φιλοξενίας – Experience Center – για πανεπιστήμια και ερευνητές, ενώ η  περίοδος κατασκευής υπολογίζεται σε περίπου 18 μήνες από την έναρξη των εργασιών.

Ποια είναι η Dimand Real Estate Development

Η Dimand είναι μία από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες στον χώρο της ανάπτυξης ακινήτων, εισηγμένη πλέον στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Από την αρχή της λειτουργίας της, το 2005, έχει ενσωματώσει τη φιλοσοφία των «πράσινων» κτηρίων στον πυρήνα της δραστηριότητάς της, δημιουργώντας μία νέα αγορά στο Real Estate και αποτελώντας πρότυπο διεθνώς. H επιχειρηματική της δραστηριότητα εστιάζεται στην υλοποίηση σύγχρονων βιοκλιματικών κτηρίων γραφείων, αστικών αναπλάσεων μεγάλου μεγέθους, σύνθετων έργων μικτών χρήσεων, καθώς και ιδιωτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Έχει αναπτύξει το 40% των πράσινων κτηρίων στην Ελλάδα που είναι πιστοποιημένα με LEED BD+C (Leadership in Energy & Environmental Design). Μεταξύ αυτών βρίσκονται το Karela Office Park, το πρώτο “πράσινο” πιστοποιημένο με LEED Gold κτήριο της χώρας, το Moxy Athens City, το πρώτο LEED Gold ξενοδοχείο και η AGEMAR – έδρα του ναυτιλιακού ομίλου Αγγελικούση – το πρώτο κτήριο γραφείων που έλαβε την ανώτατη πιστοποίηση Platinum. Άλλα έργα της DIMAND είναι το Kaizen Campus, το Syggrou Office Complex, η ανακατασκευή του Πύργου Πειραιά και του ΜΙΝΙΟΝ.

Η εταιρεία έχει διακριθεί ως LEED® Proven Provider™ από το Green Building Certification Institute στο οποίο είναι και silver μέλος. Είναι μέλος του GRESB, αλλά και Credentialed Project Developer και Credentialed Quality Assurance Provider του Investor Confidence Project (ICP) Europe.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ