Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑ«Digital Health Care | DPO & ICT Security World»: Την Πέμπτη 20...

«Digital Health Care | DPO & ICT Security World»: Την Πέμπτη 20 Ιουνίου στο ΕΚΔΔΑ οι εργασίες της 2ης ημέρας του Συνεδρίου

Συνεχίζονται την Πέμπτη, 20 Ιουνίου, οι εργασίες του 14ου «Digital Health Care | DPO & ICT Security World»,που διοργανώνει η Teamworks|Metateam, με βασικό θεματικό τίτλο: «Ψηφιακή Υγεία και Ασφάλεια στο δρόμο της Τεχνητής Νοημοσύνης». 

Η 1η ημέρα του Συνεδρίου, Τετάρτη 19 Ιουνίου, διεξήχθη ψηφιακά, ενώ την Πέμπτη πραγματοποιείται η υβριδική διοργάνωση στο Αμφιθέατρο ΕΚΔΔΑ (με παράλληλη ψηφιακή μετάδοση).

Κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος θα αναφερθεί επιγραμματικά στις στρατηγικές της Κυβέρνησης για την ενίσχυση της ψηφιακής υγείας στην Ελλάδα και την ενσωμάτωση τεχνολογιών AI για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας. Επιπρόσθετα, θα τονίσει τη σημασία της ασφάλειας των δεδομένων στην ψηφιακή εποχή και θα εστιάσει στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας που στοχεύουν στη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των ασθενών.

Θα ακολουθήσει χαιρετισμός του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος θα μιλήσει για τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την προώθηση της ψηφιακής υγείας και τα πολλαπλά οφέλη που απορρέουν από αυτές τις πρωτοβουλίες. Θα επισημάνει τα έργα στον κλάδο της υγείας και τη μεγάλη ευκαιρία που δίνει στη χώρα μας το Ταμείο Ανάκαμψης. Επιπρόσθετα, θα υπογραμμίσει το πόσο σημαντικό είναι, η κοινωνία να ακολουθεί τις εξελίξεις, ώστε να μπορεί να απολαύσει τα οφέλη της σύγχρονης τεχνολογίας και να μπορεί να κάνει χρήση των έξυπνων εφαρμογών, που βελτιώνουν τη ζωή και την καθημερινότητά της.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, θα αναφερθεί στη σημασία της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της κυβερνοασφάλειας στο ψηφιακό περιβάλλον της υγείας. Θα υπογραμμίσει την ανάγκη συνεχούς εκπαίδευσης και ενημέρωσης των επαγγελματιών υγείας καθώς και τη συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Επίσης, θα τονίσει τη σημασία της διαλειτουργικότητας των συστημάτων υγείας και την βελτίωση των διαδικασιών μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών. Επιπλέον, θα επισημάνει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη μιας εθνικής στρατηγικής για την τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα της υγείας, η οποία θα περιλαμβάνει καινοτόμες λύσεις για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία ασθενειών.

Τέλος, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Βασίλειος Έξαρχος, τονίζοντας τη σημασία της ψηφιακής υγεία, την αναβάθμιση των υπηρεσιών και τη βελτίωση της δημόσιας υγείας. Επιπλέον, θα εκφράσει την προσήλωση του ΕΚΔΔΑ στην υποστήριξη και την προώθηση πρωτοβουλιών που προωθούν την ψηφιακή εξέλιξη σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα.

Οι θεματικές ενότητες που θα ακολουθήσουν 

Σκοπός του συνεδρίου είναι να αναδείξει τις σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της ψηφιακής υγείας και ασφάλειας, να προωθήσει την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και να εξετάσει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την ταχεία υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Στην πρώτη θεματική ενότητα με τίτλο «Στρατηγική και Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υγεία» οι ομιλητές: Σταύρος Ασθενίδης (Διευθύνων Σύμβουλος, ΚτΠ Μ.Α.Ε.), Νίκη Τσούμα (Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΗΔΙΚΑ), Φαίη Κοσμοπούλου (Γενική Διευθύντρια, Πανελλήνια Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας), Δρ. Κυριάκος Τόλιας (Διευθυντής, ΕΚΤ) και Δρ. Λεωνίδας Κανέλλος (Πρόεδρος,DPO Network) θα αναφερθούν στις στρατηγικές για την ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στον τομέα της υγείας, τις εφαρμογές της στην ιατρική έρευνα και κλινική πρακτική, την ανάλυση μεγάλων δεδομένων για πρόληψη και διάγνωση ασθενειών, καθώς και στις προκλήσεις και ευκαιρίες που προκύπτουν από τη χρήση της AI στην υγειονομική περίθαλψη.

Στη δεύτερη θεματική με τίτλο «Στρατηγικές για την Ψηφιακή Υγεία και την Ψηφιακή Ασφάλεια στη Δημόσια Υγεία», οι ομιλητές Βασίλης Καρκατζούνης (Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης), Αθανάσιος Κοσμόπουλος (Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO), Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης | Εθνικός Αντιπρόσωπος ECCC), Χαράλαμπος Βασιλείου (Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας της ΕΕΛΛΑΚ για την Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα), Δρ. Αλέξανδρος Μπέρλερ (Αντιπρόεδρος HL7 Hellas) και Δημήτρης Κατεχάκης (Director, HDHC) θα μιλήσουν για τις στρατηγικές ενίσχυσης της ψηφιακής υγείας, τη σημασία της ασφάλειας των δεδομένων στη δημόσια υγεία, καινοτόμες εφαρμογές που βελτιώνουν τις υγειονομικές υπηρεσίες και τις προκλήσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων. Θα εξετάσουν επίσης τον ρόλο της τεχνολογίας στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των συστημάτων υγείας και τις πολιτικές για την ασφάλεια στον ψηφιακό τομέα.

Η τρίτη και τελευταία θεματική ενότητα με τίτλο «Το Μέλλον της Ψηφιακής Υγείας και της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υγεία» θα συζητηθεί σε Στρογγυλή Τράπεζα μεταξύ των ομιλητών Ειρήνης Αγαπηδάκη (Αν. Υπουργός Υγείας), Δημήτρη Κατσιάνη (Αναπληρωτής Πρόεδρος ΕΔΥΤΕ Α.Ε.), Αλέξανδρου Μπρεγιάννη (CEO, NOVA ICT | Public Sector & ICT Executive Director, NOVA) και Κώστα Πετρόπουλου (CTO | Health Unit, IKnowHow), οι οποίοι θα συζητήσουν για την εξέλιξη της ψηφιακής υγείας και της τεχνητής νοημοσύνης. Οι ομιλητές θα εξετάσουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που ανοίγονται σε αυτούς τους τομείς, με εστίαση στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ανάπτυξη της ψηφιακής υγείας. Θα εξηγήσουν πως η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιηθεί επίσης, στο κομμάτι της αξιολόγησης των προγραμμάτων screening, όπως είναι για παράδειγμα το Πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά, ενώ θα γίνει εκτενής αναφορά στις δράσεις που δρομολογεί το Υπουργείο Υγείας, μεταξύ των οποίων είναι και το πρόγραμμα του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής, το οποίο θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα στο τέλος του 2025 και θα καλύψει κάθε σπιθαμή της χώρας.

Το Συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., της Κοινωνίας της Πληροφορίας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και με την υποστήριξη θεσμικών και επαγγελματικών φορέων όπως το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τεχνολογίας Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΤΠΕ), ο Ελληνικός Σύνδεσμος Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ), το HL7 Hellas και το Hellenic Digital Health Cluster (HDHC).

Χορηγοί του Συνεδρίου: BRAINS Innovative Consulting Services, Clip News, Dataverse, ΙΚnowΗow (IKH), NOVA ICT, UBITECH

Media Sponsors: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AI-report, Clip News, ICTdaily News, ICTplus, ICTweekly

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ