Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣDialectica: Δύο διακρίσεις για τις καινοτόμες πρακτικές της στα DevOps & Agile...

Dialectica: Δύο διακρίσεις για τις καινοτόμες πρακτικές της στα DevOps & Agile Awards 2024

Για τις πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις που υιοθετεί διακρίθηκε η Dialectica, ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο των information services, στα DevOps & Agile Awards 2024. Με το αυτοματοποιημένο σύστημα απομαγνητοφώνησης transcript της Dialectica να κατακτά το bronze βραβείο στην κατηγορία Best Use of AIOps / MLOps Tool in DevOps, ενώ η επιτυχής μετάβαση από την αρχιτεκτονική Monolith στην αρχιτεκτονική microservices έλαβε το bronze βραβείο στην κατηγορία Best Use of Microservices / Containers.

Οι ομάδες Data Science, Language Services, Software Development και Cloud Engineering της Dialectica συνεργάστηκαν και ανέπτυξαν το αυτοματοποιημένο σύστημα απομαγνητοφώνησης transcript, το οποίο αξιοποιεί τεχνολογίες GenAI και Machine Learning για την παροχή γραπτών συνόψεων συνομιλιών στους πελάτες της.  Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο συμβαδίζει με τα διεθνή πρότυπα, εξασφαλίζοντας ακεραιότητα και ασφάλεια των δεδομένων μέσω κρυπτογραφημένης διανομής. Ταυτόχρονα, παρέχει αξιόπιστα και συνεκτικά transcripts, με το ποσοστό επιτυχίας της απομαγνητοφώνησης φτάνει το 90%. Το εν λόγω σύστημα έχει απλοποιήσει σημαντικά τη διαδικασία, καθώς πλέον η απαραίτητη γραπτή σύνοψη της συζήτησης γίνεται αυτοματοποιημένα με τη χρήση GenAI και Machine Learning εργαλείων, χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση, ενώ ελαττώνεται σε μεγάλο βαθμό ο χρόνος που απαιτείται για την αποστολή των transcripts στους πελάτες. Η καινοτομία αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα της Dialectica προς την κατεύθυνση της GenAI και της μηχανικής μάθησης και ήταν αυτό που οδήγησε στη διάκριση της εταιρείας στην κατηγορία Best Use of AIOps / MLOps Tool in DevOps.

Παράλληλα, τα τελευταία δύο χρόνια, η διεύθυνση τεχνολογίας της Dialectica ολοκλήρωσε επιτυχώς την μετάβαση εξ ολοκλήρου στην αρχιτεκτονική Microservices με την αντικατάσταση του προηγούμενου συστήματος με αρχιτεκτονική Monolith, που λειτουργούσε για πέντε συνεχόμενα χρόνια. Η επιτυχής αυτή μετάβαση στο καινούργιο σύστημα διαχείρισης πληροφορίας ενίσχυσε την παραγωγικότητα της εταιρείας, αυξάνοντας τον αριθμό καθημερινών releases, με ταυτόχρονη μείωση του απαιτούμενου χρόνου για την παραγωγή τους. Η αδιαμφισβήτητη επιτυχία αυτή της μετάβασης αποτυπώθηκε όχι μόνο με την βράβευση στην κατηγορία Best Use of Microservices / Containers αλλά και με την αύξηση κατά 35% της ικανοποίησης των πελατών σε σύγκριση με το 2022.

Ο Απόστολος Δημόπουλος, Chief Technology Officer της Dialectica, ανέφερε σχετικά: «Στην Dialectica βασιζόμαστε στην καινοτομία και τις καλές πρακτικές για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να λάβουν τις βέλτιστες επιχειρηματικές αποφάσεις αλλά και για να απελευθερώσουμε τις δυνατότητες των ανθρώπων μας. Οι διακρίσεις αυτές μας ικανοποιούν ιδιαίτερα, αφού αποτελούν για εμάς μια αναγνώριση των προσπαθειών μας, να αξιοποιούμε την αιχμή της τεχνολογίας προς όφελος της αποστολής και των ανθρώπων μας».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ