Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣDG House Greece: Έναρξη αιτήσεων για το 3ο Sustainability Acceleration Programme

DG House Greece: Έναρξη αιτήσεων για το 3ο Sustainability Acceleration Programme

Το SDG House Greece, που αποτελεί τη νέα πρωτοβουλία του Orange Grove και της Ολλανδικής Πρεσβείας, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το τρίτο Sustainability Acceleration Programme, ένα εντατικό online πρόγραμμα εκπαίδευσης επιχειρήσεων σε εργαλεία και δεξιότητες για την ενσωμάτωση βιώσιμων πρακτικών στο επιχειρηματικό μοντέλο και τη λειτουργία τους. 

Το πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο, απευθύνεται σε νέες και ώριμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και startups που επιδιώκουν να επιταχύνουν τη μετάβασή τους στη βιωσιμότητα (sustainability transition). Στόχος είναι, με απτά εργαλεία, να ενσωματώσουν sustainability αρχές στις διαδικασίες τους, να συμμορφωθούν με τις επερχόμενες νομοθετικές εξελίξεις, καθώς και να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της αγοράς, των υποψήφιων επενδυτών και του ανθρώπινου δυναμικού τους, ισχυροποιώντας την ανταγωνιστικότητα και τη θέση τους στην οικονομία. 

Το πρόγραμμα διάρκειας 5 εβδομάδων περιλαμβάνει διαδραστικά εργαστήρια από διεθνείς εκπαιδευτές για την ανάπτυξη ενός στρατηγικού πλάνου προσαρμογής και μετάβασης σε επιχειρηματικά μοντέλα που περιλαμβάνουν το στοιχείο της βιωσιμότητας σε όλες τις διαδικασίες και υποδομές της επιχείρησης, καθώς και στις αλυσίδες αξίας της. Με τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που θα αποκτήσουν οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν τις προκλήσεις και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες ενός sustainability transition, εξετάζοντας επιχειρηματικά μοντέλα, διλήμματα και βέλτιστες πρακτικές. Επίσης, θα αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τα διάφορα πρότυπα, τους κανονισμούς και τις οδηγίες υποβολής εκθέσεων βιώσιμης ανάπτυξης προκειμένου να δημιουργήσουν από νωρίς ένα σχέδιο προετοιμασίας για τη συμμόρφωση τους. Ταυτόχρονα, θα κατανοήσουν πώς να σχεδιάσουν μία αποτελεσματική επικοινωνία με καθαρά μηνύματα και διαφάνεια προς την αγορά και ενδοεταιρικά, που θα προσελκύει τους σωστούς για την επιχείρηση πελάτες, ανθρώπινο δυναμικό και επενδυτές. 

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση σε ένα δυναμικό οικοσύστημα alumni entrepreneurs, καθώς και ειδικών και συνεργαζόμενων οργανισμών από το διεθνές δίκτυο των SDG Houses και  του Orange Grove. 

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται απομακρυσμένα, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του SDG House Greece, δίνοντας τη δυνατότητα σε ομάδες από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής. Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

Για την υποβολή αιτήσεων επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://sdghousegreece.eu/sustainability-accelaration-call/

Το SDG House Greece αποτελεί ένα δυναμικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας το οποίο υποστηρίζει την ανάπτυξη εφαρμοσμένων λύσεων, υπεύθυνων τεχνολογιών και βιώσιμης καινοτόμου επιχειρηματικότητας που συνεισφέρουν στην προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs). Η δράση του κατέστη δυνατή χάρη στην υποστήριξη από τον ιδρυτικό χορηγό Reggeborgh και τους χορηγούς Heineken, Interamerican, FrieslandCampina, Philips, KLM και HeDA.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ