Ξεκίνησε τη λειτουργία του τον περασμένο Απρίλιο και ήρθε να φέρει έναν νέο «άνεμο» στο χώρο της εστίασης για την περιοχή της Αθήνας και ειδικά των Νοτίων Προαστείων, προσφέροντας υψηλής ποιότητας απολαύσεις στους απαιτητικούς λάτρεις του κρέατος. Ο λόγος για το εστιατόριο DB.Οne που βρίσκεται στην καρδιά της Γλυφάδας, στην οδό Κύπρου 65 και αποτελεί ένα premium steak house, φιλοδοξώντας να κερδίσει το αθηναϊκό κοινό.
Το πολυτελές εστιατόριο έχει μότο το ευφάνταστο «The place to meat», ενώ ιδιοκτήτης και βασικός εμπνευστής των πιάτων που σερβίρονται είναι ο γνωστός chef Ulas Tunc, πρώην head chef του «Nusr-Et» σε Μύκονο και Ντουμπάι. Βασική επιδίωξη είναι το εστιατόριο να αναδειχθεί σε δημοφιλή προορισμό για το αθηναϊκό κοινό, κάτι που στο σύντομο αυτό διάστημα δείχνει να το έχει επιτύχει ενώ ταυτόχρονα δεν σταματά να εξελίσσεται.
Ο chef Ulash Tunc (φωτό) και η ομάδα του, υποσχέθηκαν από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του εστιατορίου ότι οι πελάτες του DB.one θα αποκομίσουν μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία από τις ιδιαίτερες κοπές κρεάτων και την προσεκτική διαχείρισή τους σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας καθώς και από τις fusion επιλογές του μενού. Στόχος του εστιατορίου είναι να προσφέρει ποιοτικές επιλογές βελτιώνοντας την παρεχόμενη εμπειρία με σεβασμό στις επιταγές της αγοράς και του κοινού.
Χαρακτηριστικό του DB.one, που υπαγορεύει και το moto του «The place to meat», είναι οι κοπές κρεάτων που προέρχονται αποκλειστικά από φάρμες της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και της Αμερικής. «Το κοινό σταδιακά εκπαιδεύεται σε αυτή την κουζίνα και εξοικειώνεται με τις κοπές που προσφέρουμε», αναφέρει ο σεφ Ulash Tunc ενώ συμπληρώνει «ότι η Ελλάδα αποτελεί μια αποδοτική επιλογή για επιχειρηματικά εγχειρήματα».
Με καταγωγή από το Ντιγιάρμπακιρ αλλά μεγαλωμένος στην Κωνσταντινούπολη, ο Ulas Tunc ζει στην Αθήνα εδώ και πέντε χρόνια όπου έχει κάνει οικογένεια με την Αγγλίδα γυναίκα του. Με πατέρα και παππού chef, η επαγγελματική σταδιοδρομία μάλλον ήταν μονόδρομος για τον ιδιοκτήτη του DB.Οne. Ούτε όμως η επωνυμία του εστιατορίου είναι τυχαία, αφού προέρχεται από τα αρχικά των ονομάτων των δύο παιδιών του Ulas Tunc.
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εστιατορίου είναι η δυνατότητα που δίνεται στον επισκέπτη να παρακολουθήσει τη διαδικασία παρασκευής των πιάτων του μενού που επιλέγει. Τα πιάτα συνοδεύονται από μια πλούσια ποικιλία κρασιών που συμπληρώνουν ιδανικά το μενού του εστιατορίου. «Έχουμε συνολικά 150 ετικέτες κρασιού. Περίπου 50-60 από αυτές είναι ελληνικές, ενώ οι υπόλοιπες προέρχονται από Γαλλία, Νέα Ζηλανδία, Αργεντινή, Νότια Αφρική κλπ», εξηγεί ο Ulas Tunc.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το αθηναϊκό κοινό έχει υποδεχτεί θερμά το νέο αυτό εγχείρημα στον κλάδο της εστίασης, με τους επισκέπτες να αυξάνονται συνεχώς. Το καλοκαίρι το εστιατόριο «δούλεψε» αρκετά καλά με τους ξένους τουρίστες, ενώ τη δεδομένη χρονική περίοδο υποστηρίζεται από Έλληνες επισκέπτες.
Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα με Κυριακή, από τις 13:00 έως τη 01:00, ο χώρος του προσφέρεται για εταιρικά γεύματα και ιδιωτικά δείπνα, ενώ τους τελευταίους μήνες έχει καθιερωθεί live show με ιδιαίτερες μουσικές και ήχους. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί επιλογή set menu σε προνομιακή τιμή που σερβίρεται καθημερινά 13:00 – 17:00.
Το τελευταίο διάστημα το εστιατόριο προσφέρει και τη δυνατότητα πραγματοποίησης business lunches. Μάλιστα, για τις ανάγκες του εταιρικού δείπνου ή του ιδιωτικού event το εστιατόριο προσφέρει συγκεκριμένες επιλογές set menu και αναλαμβάνει κατόπιν συνεννόησης τη δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων πιάτων με βάση τις προτιμήσεις του εκάστοτε επαγγελματία που οργανώνει το δείπνο. Φυσικά διαθέτει και το σύνολο των επιλογών του υπάρχοντος μενού του.
Στο εστιατόριο στη Γλυφάδα απασχολούνται 20-25 άτομα προσωπικό, με τον Ulas Tunc να παραδέχεται ότι «δύσκολα βρίσκεις προσωπικό σήμερα», αναγνωρίζοντας το αγκάθι της έλλειψης εργαζομένων που μαστίζει τον κλάδο της εστίασης τα τελευταία χρόνια. «Υπάρχει πρόβλημα στην εστίαση», σχολιάζει.
Επόμενος στόχος το Ντουμπάι
Με όραμα να επεκτείνει το επιχειρηματικό του «τέκνο» ο Ulas Tunc έχει ήδη δρομολογήσει τα επόμενα σχέδιά του. Το νέο DB.Οne αναμένεται να λειτουργήσει στο Ντουμπάι και μάλιστα άμεσα. «Ο χώρος έχει βρεθεί και τώρα βρισκόμαστε στη φάση της αδειοδότησης. Ελπίζουμε σε έξι μήνες να είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε», σχολιάζει. Επόμενοι σταθμοί για την επέκταση των εστιατορίων θεωρούνται η Μύκονος και το Λονδίνο, εφόσον βρεθούν πρώτα οι κατάλληλοι χώροι.