Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSDanaos: Νέα παραγγελία νεότευκτου και "παύση"

Danaos: Νέα παραγγελία νεότευκτου και “παύση”

Στην ενίσχυση, αλλά και ανανέωση του στόλου της προχωρά, προσθέτοντας στο orderbook ένα ακόμη πλοίο στη σειρά των 9.200 teu., η Danaos Corporationτου, συμφερόντων Γιάννη Κούστα.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή ανάφερε στην τριμηνιαία έκθεση κερδών της, ότι πλέον έχει πέντε πλοία με συμβόλαιο στο κρατικό ναυπηγείο της Κίνας, τρία από τα οποία θα πρέπει να παραδώσουν το 2027 και δύο το 2028. Η αρχική παραγγελία τον περασμένο Ιούλιο περιελάμβανε τέσσερις μονάδες panamax με μεθανόλη, αξίας 105 εκατομμυρίων δολαρίων η καθεμία, υποστηριζόμενες από πολυετείς συμφωνίες ναύλωσης.

Η Danaos, από τον Δεκέμβριο του 2020 έως σήμερα έχει βάλει συνολικά 20 παραγγελίες για ναυπηγήσεις πλοίων πλοία εκ των οποίων τρία έχουν ήδη παραδοθεί, ενώ όλα είναι ήδη ναυλωμένα, με τα ναυλοσύμφωνα μα έχουν κατά μέσο όρο διάρκεια 4,5 χρόνια. κατά μέσο όρο.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο για νέες παραγγελίες, ο δρ Ιωάννης Κούστας δήλωσε στους αναλυτές σε μια τηλεδιάσκεψη για να συζητήσει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου της Danaos ότι η εταιρεία «προς το παρόν, θα κάνει μια παύση».

Η εισηγμένη στο NYSE αριθμεί στόλο από 97 πλοία αποτελούμενος από 70 containerships, 10 bulk carriers τύπου capesize, ενώ ταυτόχρονα έχει υπό ναυπήγηση 17 containerships.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ