Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣDanaos: Νέα επένδυση άνω των 400 εκατ. δολαρίων για containerships

Danaos: Νέα επένδυση άνω των 400 εκατ. δολαρίων για containerships

Στην ενίσχυση, αλλά και στην ανανέωση του στόλου της προχωρά η Danaos Corporation, συμφερόντων Γιάννη Κούστα, ανεβάζοντας το ναυπηγικό της πρόγραμμα σε 19 πλοία.

Ειδικότερα, η  ναυτιλιακή ήρθε σε συμφωνία με την κινεζική Dalian Shipbuilding Industry Co (DSIC) για την κατασκευή πέντε containerships, μεταφορικής ικανότητας 9.000 teu. Η συνολική επένδυση εταιρείας ξεπερνά τα 400 εκατ. δολάρια και η παράδοση τους θα ξεκινήσει το 2027 και θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2028. Θα καίνε συμβατικά καύσιμα αλλά θα διαθέτουν συστήματα που θα μειώνουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Σημειώνεται πως τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2024, η Danaos πρόσθεσε στο βιβλίο παραγγελιών της τέσσερα νεότευκτα πλοία 8.258 teu, με αναμενόμενες παραδόσεις το 2026 και το 2027. Στο τέλος Μαρτίου, η εταιρεία είχε υπό κατασκευή 14 boxships συνολικής χωρητικότητας περίπου 108.000 teu, δύο εκ των οποίων είχαν παραδοθεί τον Απρίλιο και τον Μάιο. Όλα αυτά τα πλοία έχουν εμπρόσθια στερέωση, έχουν σχεδιαστεί με τα πιο πρόσφατα οικολογικά χαρακτηριστικά και είναι έτοιμα για χρήση καυσίμου μεθανόλης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Δρ Ιωάννης Κούστας, σχολίασε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε τη θέση σε λειτουργία άλλων πέντε πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκονται στην αιχμή της νέας τεχνολογίας. Με αυτή τη νέα παραγγελία, η Danaos συνεχίζει να εδραιώνει τη θέση της ως ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην αγορά containerships παγκοσμίως και κάνει ένα ακόμη σταθερό βήμα προς τον εκσυγχρονισμό του στόλου της».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ