Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣCyprus Airways: 30% περισσότερους επιβάτες σε σύγκριση με τον περσινό Σεπτέμβριο

Cyprus Airways: 30% περισσότερους επιβάτες σε σύγκριση με τον περσινό Σεπτέμβριο

Συνεχίστηκε και τον μήνα Σεπτέμβριο η ανοδική πορεία στην επιβατική κίνηση της Cyprus Airways καταγράφοντας 30% περισσότερους επιβάτες σε σύγκριση με τον περσινό Σεπτέμβριο. Ειδικότερα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εταιρείας για το μήνα Σεπτέμβριο 2023 η εταιρεία μετέφερε συνολικά 48.560 επιβάτες, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 30% στον αριθμό των επιβατών σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους (Σεπτέμβριος ’22: 37.427).

Τον Σεπτέμβριο ο κυπριακός αερομεταφορέας πραγματοποίησε συνολικά 491 προγραμματισμένες πτήσεις (Σεπτέμβριος ’22: 294 πτήσεις). Παρόλο που η  πληρότητα υστέρησε κατά 6% από πέρυσι οι υπόλοιποι δείκτες σημείωσαν σημαντική αύξηση. Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019, βασικό σημείο αναφοράς πριν από την πανδημία, η εταιρεία κατέγραψε αύξηση 2% στον όγκο επιβατών στις προγραμματισμένες υπηρεσίες της και πραγματοποίησε 22% περισσότερες πτήσεις.

Ο Χρήστος Λιμνατίτης, Εμπορικός Διευθυντής της Cyprus Airways, σχολίασε: “Μετά τις εκπληκτικές επιδόσεις μας τον Αύγουστο, συνεχίσαμε τη θετική μας πορεία τον Σεπτέμβριο, αν και με ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό. Τα τελευταία δύο χρόνια, διπλασιάσαμε τη χωρητικότητά μας, λειτουργώντας πλέον με τέσσερα αεροσκάφη που περιλαμβάνουν τα δύο νέα μας αεροσκάφη Α220. Τώρα εστιάζουμε στην ενίσχυση του συντελεστή πληρότητας”.

“Κατά τη χειμερινή περίοδο, θα εξυπηρετούμε διάφορους προορισμούς με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα πτήσεων που περιλαμβάνει την Αθήνα, τη Βηρυτό, το Τελ Αβίβ, το Ερεβάν, το Ντουμπάι, τη Ζυρίχη, το Μιλάνο, το Παρίσι και την πρόσφατα ανακοινωθείσα Νίκαια. Φέτος το χειμώνα, διαθέτουμε συνολικά 254.000 θέσεις στην αγορά, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας να διασφαλίσουμε τη συνδεσιμότητα του νησιού τόσο για εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων όσο  και για όσους ταξιδεύουν για αναψυχή. Η αφοσίωσή μας στη στήριξη της κυπριακής κοινωνίας και της τουριστικής βιομηχανίας παραμένει σταθερή”, πρόσθεσε ο Paul Sies, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.cyprusairways.com, καλώντας το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας στο +357 2400 0053. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ