Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Covid-19: Κατατέθηκε η τροπολογία για την αμοιβή των γιατρών που θα εμβολιάζουν

Covid-19: Κατατέθηκε η τροπολογία για την αμοιβή των γιατρών που θα εμβολιάζουν

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή η τροπολογία που ορίζει την αμοιβή των ιατρών που θα προβαίνουν σε κατ’ οίκον εμβολιασμό ή σε εμβολιασμό στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Επίσης δίδεται παράταση στη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, ενώ προβλέπεται και η παροχή κουπονιού Freedom Pass/Data, του πακέτου που προσφέρει δωρεάν 50 GB για χρήση στο διαδίκτυο σε εμβολιασθέντες νέους ηλικίας 15-17 ετών

Η τροπολογία που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής συμπεριλήφθηκε σε σχέδιο νόμου του ΥΠΟΙΚ.

Στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Υγείας που αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και στις αμοιβές των ιδιωτών γιατρών για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον ή σε ιατρεία.

Η ρύθμιση κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και ψηφίζεται σήμερα, ενώ καθορίζεται και το νέο ύψος αμοιβής για κάθε εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι νέες αμοιβές έχουν ως εξής:

α) Για ιδιώτες ιατρούς:

Κατ’ οίκον στο ποσό των 50 ευρώ όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μίας δόσης και στα 30 ευρώ για κάθε δόση όταν διενεργείται εμβόλιο δύο δόσεων.
Στο ιατρείο στο ποσό των 20 ευρώ όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μίας δόσης και 15 ευρώ όταν διενεργείται εμβόλιο δύο δόσεων.

β) Φορείς υλοποίησης του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού

Στα 20 ευρώ όταν ο εμβολιασμός αφορά σε εμβόλιο μίας δόσης και στο ποσό των 15 ευρώ για κάθε δόση εμβολίου δύο δόσεων, συμπεριλαμβανομένων των αναλωσίμων.

Σημειώνεται ότι οι γιατροί θα αμείβονται από το κράτος και όχι από τους ιδιώτες.