Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣConference League: Οι αντίπαλοι στα playoffs για Άρη και ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Conference League: Οι αντίπαλοι στα playoffs για Άρη και ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Ο Άρης και ο ΠΑΟΚ στον Γ’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League θέλουν να εξασφαλίσουν προκρίσεις, κόντρα στη Ντινάμο Κιέβου οι “κίτρινοι” και τη Χάϊντουκ ο “δικέφαλος” (10 και 17/08).

Εφόσον πέτυχουν λοιπόν το στόχο τους, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στη φάση των Playoffs της διοργάνωσης, δηλαδή στον προθάλαμο των ομίλων, τη νικήτρια του Μπεσίκτας (Τουρκία)-Νέφτσι (Αζερμπαϊτζάν) ο Άρης και την ομάδα που θα περάσει από το ζευγάρι Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) – Χαρτς (Σκωτία) ο ΠΑΟΚ.

Είναι προφανές πάντως πως, πριν φτάσουμε στην αξιολόγηση των αντιπάλων στον επόμενο γύρο των Playoffs, πρέπει να εξετάσουμε πολύ σοβαρά τη δεδομένη δυσκολία στην παρούσα φάση, του Γ’ προκριματικού. Καθώς ούτε οι ουκρανοί της Ντινάμο και πολύ περισσότερο οι κροάτες της Χάϊντουκ, δεν είναι εύκολες ομάδες.

Μπορεί κανείς να εκτιμήσει πως αυτός ο γύρος είναι δυσκολότερος από τον επόμενο που οδηγεί στα γκρουπ.

Παρ΄όλα αυτά, εφόσον τα καταφέρουν οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, με την αγωνιστική ώθηση που θα αποκτήσουν εύλογα, αλλά και την καλύτερη ψυχολογία, είναι λογικό να μπουν στις μάχες του επόμενου γύρου από καλύτερη αφετηρία.

Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, στο αρνητικό σενάριο του αποκλεισμού από το Europa από τη Γκενκ, θα βρει μπροστά του τη νικήτρια ομάδα από τo ζευγάρι του γ’ προκριματικού γύρου του Conference League, Αδάνα Ντεμίρσπορ (Τουρκία)-Όσιγεκ.

Μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού, σε αυτό το σενάριο, θα είναι ο εαυτός του. Δηλαδή η ψυχολογική του κατάσταση, καθώς σε αγωνιστικό επίπεδο θα είναι ανώτερος.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ