Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSChampions League: Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Champions League: Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Η πλειονότητα των πρωταθλημάτων της Ευρώπης γνωρίζει τους πρωταθλητές της. Αυτό το δεδομένο συνθέτει από τώρα την εικόνα των προκριματικών γύρων για το επόμενο Champions League. Ταυτόχρονα σχηματίζονται και τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας ενόψει την κλήρωσης για τη φάση των ομίλων.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός έχει κερδίσει ένα γύρο και θα ξεκινήσει τους ευρωπαϊκούς αγώνες του από τον δεύτερο προκριματικό, στο μονοπάτι των πρωταθλητών, γνωρίζοντας από τώρα ότι θα είναι στους ισχυρούς έως και τα playoffs. Εφόσον καταφέρει να φτάσει μέχρι και τη φάση των ομίλων, τότε θα είναι στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα τοποθετηθεί στους ισχυρούς του δεύτερου προκριματικού ομίλου. Οι μοναδικοί υποψήφιοι αντίπαλοι, που γνωρίζει αυτή την ώρα, είναι η Μακάμπι Χάιφα και η Ζυρίχη, που επίσης βρίσκονται στον ίδιο γύρο, στους ανίσχυρους. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου και επειδή ο πρώτος προκριματικός δεν θα έχει αρχίσει καν, οι υπόλοιποι υποψήφιοι συμπεριλαμβάνονται σε οκτώ ζευγάρια.

Εάν ο Ολυμπιακός προχωρήσει και στον τρίτο προκριματικό γύρο, θα είναι και σε αυτήν την κλήρωση (18 Ιουλίου) μεταξύ των ισχυρών. Ο πρωταθλητής Κύπρου Απόλλων Λεμεσού θα είναι πιθανός αντίπαλος. Επίσης ο Ολυμπιακός θα περιμένει πέντε νικητές από το δεύτερο προκριματικό, για να δει τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει αρχές Αυγούστου.

Αν ο Ολυμπιακός φτάσει μέχρι τα playoffs, συμπληρώνει την τετράδα των ισχυρών του γύρου και θα έχει τέσσερις πιθανούς αντιπάλους. Σε αυτόν τον γύρο μπαίνει η Τράμπζονσπορ ως πρωταθλήτρια Τουρκίας και ακόμα τρία ζευγάρια από τον τρίτο προκριματικό. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την 1η Αυγούστου, με τα παιχνίδια να είναι προγραμματισμένα για 16-17 και 23-24 του μήνα.

Για τη φάση των ομίλων, ο τελικός Λίβερπουλ – Ρεάλ, θα κρίνει αν οι “κόκκινοι” ή ο Άγιαξ θα βρεθούν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη και ο χάρτης των υποψήφιων αντιπάλων του είναι η μία ανάγνωση. Η άλλη ωστόσο και πιο σημαντική είναι πόσο έτοιμοι θα παρουσιαστούν οι πειραιώτες μπροστά στην πρόκληση μίας ακόμη καλής ευρωπαϊκής πορείας. Η προετοιμασία στην ομάδα του λιμανιού γίνεται σε αυτή τη βάση, με κινήσεις που θα βελτιώσουν σημαντικά την εικόνα της ομάδας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ