Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSChampions League : Τσέλσι- Ρεάλ Μαδρίτης σε αναμέτρηση προβλημάτων...

Champions League : Τσέλσι- Ρεάλ Μαδρίτης σε αναμέτρηση προβλημάτων…

Οι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών του Champions League σιγά σιγά μας βάζουν στην τελική ευθεία της κορυφαίας διοργάνωσης του ποδοσφαίρου, με τις ομάδες να φτάνουν όπως πάντα σε αυτό το σημείο με διαφορετικά χαρακτηριστικά, από εκείνα με τα οποία ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο.

Απόψε (6/04), στην μεταξύ τους επανάληψη των ημιτελικών της περσινής σεζόν, η Τσέλσι και η Ρεάλ Μαδρίτης κοντράρονται στον πρώτο προημιτελικό στο Λονδίνο. Πέρυσι η Τσέλσι προκρίθηκε (2-0 εντός, 1-1 εκτός).

Πάμε στα φρέσκα, εφετινά, δεδομένα. Η αγγλική ομάδα ήταν φαβορί και απέκλεισε τη Λιλ στη φάση των “16”, με τη Ρεάλ να κάνει επική ανατροπή στη Μαδρίτη κόντρα στην Παρί σεν Ζερμέν των Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ.

Έκτοτε όμως, από τον προηγούμενο γύρο δηλαδή, έχουν αλλάξει πολλά. Καθώς η οικονομική αβεβαιότητα, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και τις συνέπειες που έχει στους ολιγάρχες της Ρωσίας – και στον Αμπραμόβιτς – θέτει ζήτημα επιβίωσης για την Τσέλσι.

Συνθήκη, τις ψυχολογικές συνέπειες της οποίας, δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί κανείς στην ομάδα. Η εντός έδρας συντριβή, 1-4 από τη Μπρέντφορντ το περασμένο Σάββατο, με 4 τέρματα σε 37 λεπτά (50’, 54’, 60’, 87’) κι ενώ η αμυντική γραμμή της θύμιζε “παιδική χαρά”, λέει πολλά…Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπει να χρίσει κανείς φαβορί τους “μπλε” σε κανέναν αγώνα, πόσο μάλλον κόντρα στη Ρεάλ. Για υπεράσπιση του τίτλου του Champions League ούτε λόγος…

Αυτή η σοκαριστική ήττα έβαλε τέλος στο αήττητο σερί 6 αγώνων για την ομάδα του Τούχελ σε όλες τις διοργανώσεις. Κι αν δεν υπολογίσουμε την ήττα στα πέναλτι στον τελικό του Carabao Cup από τη Λίβερπουλ, η Τσέλσι είχε να ηττηθεί σε κανονική διάρκεια αγώνα από τις 15 Ιανουαρίου και τη Μάντσεστερ Σίτι! Πριν 15 αγώνες δηλαδή… Δεν πρέπει επίσηςνα ξεχνάμε ότι η Τσέλσι έχει να αποκλειστεί στη φάση των προημιτελικών του Champions League από το 2011 και από τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ τότε. Ομάδα με χαρακτήρα, πάντοτε.

Κι αν η άμυνα των λονδρεζων διασύρθηκε από τη Μπρέντφορντ στο πρωτάθλημα, είναι σημαντικό παρόλα αυτά να θυμόμαστε ότι η Τσέλσι στα τελευταία πέντε εντός έδρας παιχνίδια στη διοργάνωση του Champions League έχει μετρήσει μόνο νίκες, χωρίς μάλιστα να δεχθεί ούτε γκολ. Από τη στιγμή που ανέλαβε ο Τούχελ, έχει κρατήσει το μηδέν παθητικό σε 10 από τα 15 ματς της διοργάνωσης.

Η Ρεάλ από την άλλη τέτοια θέματα (οικονομικά) δεν έχει! Η πορεία της μάλιστα την οδηγεί με σιγουριά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς, οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος, έχει απόσταση δώδεκα βαθμών από τη δεύτερη και μεταμορφωμένη πλέον Μπαρτσελόνα του Τσάβι. Με αγώνα περισσότερο βέβαια, όμως αυτή η διαφορά είναι πλέον αργά για να καλυφθεί. Ούτε στο σινεμά…

Εάν όμως η τεσσάρα της Μπρέντφορντ ανέδειξε το γενικότερο κλίμα στην Τσέλσι, η πρόσφατη τεσσάρα που υπέστη εντός έδρας η Ρεάλ από τη Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα, έδειξε ότι οι καταλανοί επιστρέφουν. Οριακά μάλιστα αμφισβήτησε την εφετινή κυριαρχία της Ρεάλ, η οποία έκτοτε εμφανίζεται σαστισμένη. Για να νικήσει άλλωστε τη Θέλτα στο Βίγκο το Σάββατο χρειάστηκε δύο πέναλτι του Μπενζεμά…

Στη Ρεάλ το πρόβλημα αυτή την ώρα λέγεται Κάρλο Αντσελότι! Ο Ιταλός τεχνικός προσβλήθηκε από covid, μπήκε σε καραντίνα και δεν ταξίδεψε με την υπόλοιπη ομάδα, στο Λονδίνο. Υπάρχει βέβαια περιθώριο, εφόσον βγει αρνητικός στο τελευταίο τεστ, να ταξιδέψει αυθημερόν στην Αγγλία. Σε διαφορετική περίπτωση χρέη πρώτου προπονητή θα αναλάβει και πάλι ο γιος του Ντάβιντε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ