Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣChampions League: Απίθανο buzzer beater της Λάτσιο με τον τερματοφύλακα Προβεντέλ στο...

Champions League: Απίθανο buzzer beater της Λάτσιο με τον τερματοφύλακα Προβεντέλ στο 95′!

Το Champions League είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου! Στους αγώνες του η αδρεναλίνη εκτοξεύεται, εντός αγωνιστικού χώρου όπως και στις εξέδρες. Συνέβη ξανά στην πρώτη βραδιά της φάσης των Ομίλων για την τρέχουσα σεζόν 2023/24 χτες (20/9), στη Ρώμη!

Φρόντισε να…τρελάνει τους πάντες ο τερματοφύλακας της Λάτσιο Ιβάν Προβεντέλ, που πέτυχε ένα απίθανο γκολ λύτρωσης για την ισοφάριση της ιταλικής ομάδας, 1-1 στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Το έκανε μάλιστα με εντυπωσιακή άνεση, επιπέδου σέντερ φορ παγκόσμιας κλάσης! Η Ατλέτικο Μαδρίτης κρατούσε έως εκείνο το σημείο το προβάδισμα στο Olympico χάρη στο γκολ του Μπάριος στο πρώτο ημίχρονο.

Ο 29χρονος Ιβάν Προβεντέλ έγινε ο 4ος γκολκίπερ που σκόραρε σε αγώνα Champions League στην ιστορία της διοργάνωσης. Το είχαν κάνει στο παρελθόν ο Γιοργκ Μπουτ, που ήταν σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις πέναλτι, ο Σινάν Μπολάτ το Δεκέμβριο του 2009 και ο Βινσέντ Ενιάμα το Σεπτέμβριο του 2010.

Ο Προβεντέλ έγινε μάλιστα μόλις ο δεύτερος που σκόραρε σε κανονική ροή αγώνα, μετά τον Μπολάτ, που επίσης το είχε καταφέρει στο 95ο λεπτό του αγώνα της Σταντάρ Λιέγης κόντρα στην Άλκμααρ στην τελευταία αγωνιστική για τον όμιλο του Ολυμπιακού, που το ίδιο βράδυ κέρδισε 1-0 την Άρσεναλ και πέρασε στους “16”.

Ο γερμανός Μπουτ βρήκε τρεις φορές δίχτυα με τρεις διαφορετικές ομάδες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και σε όλες αντίπαλος ήταν η Γιουβέντους! Η αρχή έγινε το 2000 με τον ίδιο να αγωνίζεται στο Αμβούργο σε εκπληκτικό παιχνίδι, 4-4. Το 2002 με τη φανέλα της Λεβερκούζεν, ενώ το 2009 ευστόχησε με τα χρώματα της Μπάγερν Μονάχου. Ο Μπουτ σημείωσε συνολικά στην καριέρα του 37 γκολ, τα 26 στη Μπουντεσλίγκα!

Ο Ενιάμα σκόραρε από το σημείο του πέναλτι απέναντι στη Λιον, με τη φανέλα της Χάποελ Τελ Αβίβ.

Ο ιταλός τερματοφύλακας της Λάτσιο πάντως το έχει ξανακάνει! Τρία χρόνια πριν, με τη φανέλα της Γιούβε Στάμπια, στη 2η κατηγορία. Ο Ιβάν Προβεντέλ μέχρι τα 15 του έπαιζε επιθετικός…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ