Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSChampions League : Άλλη διοργάνωση χωρίς το εκτός έδρας γκολ

Champions League : Άλλη διοργάνωση χωρίς το εκτός έδρας γκολ

Η τελευταία ημέρα των πρώτων αγώνων της φάσης των “16” του Champions League, μας υπενθύμισε ξανά πόσο μεγάλη διαφορά θα έχει από εφέτος η κορυφαία διοργάνωση, με την αλλαγή του κανονισμού, ο οποίος “έσβησε” το εκτός έδρας γκολ.

Το σπουδαίο παιχνίδι στη Λισαβόνα, που τελείωσε ισόπαλο χάρη στο γκολ του Γιάρεμτσουκ, κράτησε τη Μπενφίκα στη ζωή με ίσες πιθανότητες, παρά τα δύο γκολ του Άγιαξ. Κι αυτό γιατί δεν έχει πλέον καμία αξία είτε πετύχεις δύο, είτε διακόσια δύο γκολ μακριά από την έδρα σου.

Κατά συνέπεια εάν η Μπενφίκα παρουσιαστεί εξίσου ανταγωνιστική στο Άμστερνταμ, ένα απλό 1-1 τη στέλνει στην παράταση και εκεί κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει τίποτα.

Κι αν στη Λισαβόνα ο Ουκρανός, που πήρε μεταγραφή από τη Βελγική Γκεντ, σφράγισε με το δεύτερο γκολ των λουζιτανών την ισοπαλία, στη Μαδρίτη εκείνος που “υπέγραψε” το 1-1 της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ στο φινάλε απέναντι στην Ατλέτικο ήταν ο νεαρός Ελάνγκα, από τις ομάδες των μικρότερων ηλικιών του club, που παίρνει εφέτος ευκαιρίες και δικαιώνει στην παρούσα φάση τον αμφισβητούμενο Ράνγκνικ.

Είδαμε δηλαδή δύο πρωταγωνιστές σε μία βραδιά, που δεν είναι ονόματα της πρώτης γραμμής, όμως μπορούν τελικά να αλλάξουν τη μοίρα των επαναληπτικών.

Από την άλλη πλευρά της ιστορίας, αυτή η ισοπαλία στην πρωτεύουσα της Ισπανίας δεν είναι το ίδιο καθοριστική για τη φιλοξενούμενη Γιουνάϊτεντ, όσο το 2-2 για τη γηπεδούχο Μπενφίκα. Κι αυτό έχει να κάνει με τις ισορροπίες των παιχνιδιών, όπως και το ειδικό βάρος κάθε ομάδας.

Θέλω να πω πως, είτε έχανε 1-0, είτε ισοφάριζε η αγγλική ομάδα, πάνω κάτω ίδια αποστολή θα είχε στο Ολντ Τράφορντ. Θα έπρεπε να σκοράρει έτσι κι αλλιώς, την ώρα που οι “αποστάσεις” στα αποτελέσματα μικραίνουν με τη νέα αυτή συνθήκη. Η Μπενφίκα ωστόσο, επιστρέφοντας με γκολ στο τέλος, έμεινε ζωντανή με περισσότερες πιθανότητες από εκείνες που θα είχε στην προηγούμενη κατάσταση των εκτός έδρας γκολ.

Στη μεγάλη εικόνα τώρα, οι αγγλικές ομάδες, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Τσέλσι βρίσκονται επί της ουσίας από τώρα στα προημιτελικά, όμως σε πέντε αγώνες οι λογαριασμοί παραμένουν ανοικτοί. Σε τέσσερις πιο σωστά.

Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τι πρόκειται να συμβεί στα Γιουβέντους- Βιγιαρεάλ, Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί σεν Ζερμέν, Άγιαξ – Μπενφίκα και Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ- Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ λογικά δεν πρέπει να αμφιβάλει για τον αγώνα του Μονάχου Μπάγερν- Ζάλτσμπουργκ. Θα είναι η έκπληξη της δεκαετίας εάν δεν περάσουν οι Βαυαροί. Στα άλλα παιχνίδια ωστόσο οι παρατάσεις μπορεί να είναι και πρώτο φαβορί…

Μένει να μάθουμε ασφαλώς εάν θα σκοράρουν ο Ρονάλντο και ο Μέσι. Καθώς πρόκειται για τους πρώτους σκόρερ του Champions League σε νοκ άουτ αγώνες, με τον Πορτογάλο να έχει 67 γκολ και τον Αργεντίνο 49 σε αυτή τη φάση. Το σενάριο που θα τους κάνει ήρωες, με γκολ στις ρεβάνς κα προκρίσεις για τις ομάδες τους, δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα. Και θα είναι πλέον μάλλον το τελευταίο για εκείνους…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ