Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSChampions League: Οι σταρ του ποδοσφαίρου απειλούν με απεργία!

Champions League: Οι σταρ του ποδοσφαίρου απειλούν με απεργία!

Manchester – ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Το νέο Champions League ο κόσμος του ποδοσφαίρου το περιμένει με μεγάλες προσδοκίες. Παρ΄όλα αυτά υπάρχουν κάποιοι, διόλου ασήμαντοι, που διαφωνούν με το νέο σύστημα διεξαγωγής του. Είναι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές!

Ο σούπερ σταρ της Manchester City και σοβαρός υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα Rodri, μίλησε ανοικτά στη χτεσινή (17/09) συνέντευξη τύπου εδώ στο Manchester, παραμονή της πρεμιέρας κόντρα στην Inter, για απεργία των ποδοσφαιριστών!

Ο λόγος που επικαλέστηκε δεν είναι καινούργιος και προφανώς έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο αριθμός των αγώνων που καλούνται να δώσουν οι ποδσφαιριστές πρώτης γραμμής, κάθε σεζόν γίνεται μεγαλύτερος. Το νεο format του Champions League προσθέτει μίνιμουμ δύο αγώνες στο πρώτο στάδιο της League Phase, που θα σταματήσει τον Ιανουάριο και όχι το Δεκέμβριο, όπως συνέβαινε με τη φάση των Ομίλων η οποία καταργήθηκε.

Την ίδια ώρα, το Παγκόσμιο κύπελλο Συλλόγων “μεγαλώνει” και αυτό, με τις ομάδες που θα συμμετέχουν να γίνονται 32. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί το επόμενο καλοκαίρι. Για μία ομάδα όπως η City, ενώ χρειαζόταν να παίξει μόλις δύο αγώνες για να το κατακτήσει το Δεκέμβριο, πλέον θα έχει μπροστά της τρία ματς σε φάση ομίλων και στη συνέχεια τέσσερα νοκ άουτ, εάν φτάσει έως το τέλος.

Η Manchester City πρωταγωνιστεί σε κάθε διοργάνωση, κατά συνέπεια τις τελευταίες δύο σεζόν έχει δώσει 120 αγώνες!

Ο Rodri έπαιξε σε 63 αγώνες την προηγούμενη σεζόν, για τη City και την εθνική ομάδα της Ισπανίας. στη διαδρομή για την κατάκτηση της Premier League και του Euro, σε διάστημα δύο μηνών. Σε μία σεζόν η οποία ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου του 2023 και ολοκληρώθηκε 343 ημέρες μετά, στις 14 Ιουλίου του 2024.

Πρόσφατα, ο αμυντικός της City Manuel Akanji δήλωσε ότι με τόσο μεγάλο αριθμό αγώνων κάθε σεζόν, οι ποδοσφαιριστές θα υποχρεώνονται να σταματούν την καριέρα τους στα 30! Επίσης, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Carlo Ancelotti δήλωσε ανοικτά πως σκέπτεται να δώσει περίοδο διακοπών στους ποδοσφαιριστές του στη διάρκεια της σεζόν, για να καταφέρουν να ανταποκριθούν.

Υπάρχει πάντως και ο αντίλογος και μάλιστα όχι από οποιονδήποτε, αλλά από τον πρόεδρο της ισπανικής Λίγκας Javier Tebas. Δήλωσε λοιπόν ότι η πίεση από τον αυξημένο αριθμό των αγώνων αφορά σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, μόνο εκείνους των μεγάλων ομάδων. “Συζητάμε για 150, το πολύ 200 παίκτες στην Ευρώπη που δίνουν πάρα πολλούς αγώνες. Την ίδια ώρα ωστόσο υπάρχουν 50.000 που δεν υφίστανται τέτοια πίεση καθώς παίζουν πολύ λιγότερο“, είπε.

Έρευνα που κατέγραψε τον αριθμό των αγώνων από το 2012 έως το 2024 έβγαλε μέσο όρο παιχνιδιών ανά club 40. Μόλις το 5% των ομάδων έπαιξε από 60 και περισσότερους αγώνες.

Η δημόσια τοποθέτηση του Rodri δεν είναι βέβαιο ότι θα βρει σημαντικό αριθμό υποστηρικτών στο διεθνές σώμα των ποδοσφαιριστών. Διότι, πολύ απλά, ένας παίκτης ομάδας Premier League που δεν συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και έχει αποκλειστεί από τα κύπελλα εντός συνόρων, δεν δίνει περισσότερους από 40 αγώνες.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν αποφασίσει μέρος των παικτών να απεργήσει, θα έχει ενδιασφέρον να φανεί πώς θα υλοποιηθεί μία τέτοια κινητοποίηση. Σε συγκεκριμένη διοργάνωση ή διοργανώσεις; Σε κάποια ματς, ή καθολικά; Δύσκολο…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ