Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣCenergy Holdings: Γιατί αποφάσισε να επενδύσει στις ΗΠΑ

Cenergy Holdings: Γιατί αποφάσισε να επενδύσει στις ΗΠΑ

Σε μια νέα εποχή μπαίνει η Cenergy Holdings, η οποία αποτελεί τον ενεργειακό βραχίονα του ομίλου Viohalco, του μεγαλύτερου βιομηχανικού ομίλου της χώρας, με την επένδυση για την κατασκευή μονάδας παραγωγής χερσαίων καλωδίων στις ΗΠΑ την οποία θα χρηματοδοτήσει με την αύξηση κεφαλαίου που πραγματοποιεί.

Η εταιρεία λοιπόν ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και να βάλει «πόδι» σε όλη τη γύρω περιοχή, που έχει τεράστιες ανάγκες διασυνδεσιμότητας. Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τα προκαταρκτικά έργα για την κατασκευή εργοστασίου που θα παράγει καλώδια υψηλών απαιτήσεων στο Μέριλαντ, με το ύψος της επένδυσης να φτάνει στα 200 εκατ. δολάρια.

Η διοίκηση της εταιρείας σε παρουσίαση σε δημοσιογράφους που πραγματοποίησε χθες τόνισε τη βαρύτητα της αμερικάνικης αγοράς, για την καθιέρωσή της στην παγκόσμια αγορά καλωδίων. Όπως σημειώθηκε, στην Αμερική είναι σε πλήρη εξέλιξη μία μεγάλη επιχείρηση αντικατάστασης και κατασκευής νέων υποδομών σε δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία χρονολογούνται ακόμη και από το 1930.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας έχουν δείξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν ξένοι θεσμικοί επενδυτές και επιχειρηματίες από Ευρώπη και Αμερική ενώ  με την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου θα αυξηθεί το free float της εταιρείας στο 30% από 20% σήμερα, ενώ αναμένεται να εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και νέα επενδυτικά κεφάλαια και επενδυτές από τις ΗΠΑ.

Η κατασκευή της πρώτης φάσης της σχεδιαζόμενης κατασκευής μονάδας παραγωγής καλωδίων από τον Όμιλο στη Βαλτιμόρη, Μέριλαντ, Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκινά το 2025 και θα διαρκέσει ως το 2027. Από το 2028 τα μεγέθη της εταιρείας θα είναι ενισχυμένα και από τη δραστηριότητα του νέου υπερσύγχρονου εργοστασίου, που δημιουργείται για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες της αμερικάνικης αγοράς σε χερσαία καλώδια.

«Η Αμερική είναι το βήμα που πρέπει να κάνει η εταιρεία που είναι εξωστρεφής” ανέφερε από την πλευρά του ο οικονομικός διευθυντής της Cenergy Αλέξανδρος Μπένος. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια αγορά με μεγάλα περιθώρια, διπλάσια από την Ευρώπη, στην οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο παίκτες που την μονοπωλούν η Prysmian και η South Wire. Μάλιστα ήδη και πριν την κατασκευή του εργοστασίου υπάρχει ζήτηση για τα προϊόντα της εταιρείας που θα αρχίσουν να παραδίδονται στη διετία 2025 – 2026.

Το εργοστάσιο που θα κατασκευαστεί στο Μέριλαντ, θα δραστηριοποιείται στην παραγωγή χερσαίων καλωδίων μέσης τάσης και θα είναι ουσιαστικά ένα αντίγραφο της μονάδας που λειτουργεί η εταιρεία στη Θήβα με ίδια δυναμικότητα και χαρακτηριστικά. Στόχος μας είναι να βάλουμε πόδι στην Αμερική και να έχουμε μια πετυχημένη επένδυση», σημείωσε ο κ. Μπένος.   

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ