Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣCastor Maritime: “Είσοδο” στην αγορά των tankers- “Άλμα” για τη μετοχή

Castor Maritime: “Είσοδο” στην αγορά των tankers- “Άλμα” για τη μετοχή

Την «είσοδό» της στην αγορά των δεξαμενοπλοίων, γνωστοποίησε η εισηγμένη στον Nasdaq, Castor Maritime, συμφερόντων Πέτρου Παναγιωτίδη.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε την απόκτηση δύο aframaxes LR2 tankers, με το συνολικό κόστος απόκτησης να ανέρχεται στα 27,2 εκατ. δολάρια.

Παράλληλα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε πως και τα δύο πλοία, τα οποία έχουν ναυπηγηθεί στη Νότια Κορέα, έχουν εισέλθει σε συμφωνία χρονοναύλωσης για 1+1 χρόνο, με τα ημερήσια ναύλα, για κάθε πλοίο, να κυμαίνονται στα 15.000 δολάρια, ενώ υπάρχει συμφωνία για κατανομή κερδών κατά 50%, σε περίπτωση που τα έσοδα υπερβούν ένα συγκεκριμένο ποσό.

Η «ταυτότητα» των δύο πλοίων δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο σύμφωνα με την VesselsValue πρόκειται για τα “Dubai Harmony” and “Dubai Hope” της Dubai Navigation.

Π. Παναγιωτίδης: Ενθουσιασμένοι με την είσοδο μας στην αγορά των tankers

«Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, είμαστε μία εταιρεία, η οποία επιδιώκει να επωφεληθεί από τις ελκυστικές ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται. Ως εκ τούτου, είμαστε ενθουσιασμένοι που εισερχόμαστε στην αγορά των tankers, καθώς θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή. Ενώ η συγκεκριμένη αγορά αντιμετωπίζει συνεχόμενα προβλήματα, τα συγκεκριμένα deals χρονοναύλωσης που εξασφαλίσαμε μας προσφέρουν εγγύηση ρευστότητας», υπογράμμισε ο CEO της Castor Maritime, Πέτρος Παναγιωτίδης.

Στα 1,73 η μετοχή

Η συγκεκριμένη κίνηση της ναυτιλιακής εταιρείας είχε σαν αποτέλεσμα να ενισχυθεί η τιμή της μετοχής της, η οποία στη χθεσινή συνεδρίαση έκλεισε στα 1,73 δολάρια.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ