Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑCapital Shipping: Που διατέθηκαν τα αντληθέντα κεφάλαια από την έκδοση ομολόγου

Capital Shipping: Που διατέθηκαν τα αντληθέντα κεφάλαια από την έκδοση ομολόγου

Ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει για το πως διατέθηκε μέρος από τα 150 εκατ. ευρώ της ομολογιακής έκδοσης που εκδόθηκε τον Οκτώβριο έβγαλε η CPLP Shipping Holdings PLC, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία εξέδωσε ομόλογο 150 εκατ. ευρώ, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 800 εκατ. ευρώ, μειώνοντας υπερκάλυψη 5,3 φορές, ενώ το επιτόκιο είχε οριστεί στο 2,65%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση λοιπόν από τα 150 εκατ. ευρώ, περίπου τα 4,8 εκατ. ευρώ ήταν δαπάνες έκδοσης, ενώ ποσό 92,6 εκατ. ευρώ διατέθηκε σε δολάρια ($107,1 εκατ.), δεδομένου τα αντληθέντα κεφάλαια είναι και θα παραμείνουν κατατεθειμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας σε δολάρια έως την πλήρη διάθεσή τους.

Η ανωτέρω μερική διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων έλαβε χώρα την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, για την αγορά του συνόλου των μετοχών των εταιρειών «Poseidon Gas Carrier Corp.» και «Maximus Gas Carrier Corp.». Οι εταιρείες αυτές κατέχουν ως Ναυλωτές Γυμνού Πλοίου βάσει Σύμβασης Χρηματοδοτικής Μίσθωσης τα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG/C Attalos, και LNG/C Asklipios, αντίστοιχα, έναντι ποσού $60.685.321 για την αγορά του συνόλου των μετοχών της «Poseidon Gas Carrier Corp.» και $46.430.112 για την αγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας «Maximus Gas Carrier Corp.».

Όπως τονίζει η CPLP Shipping Holdings στην ανακοίνωσή της, θα συνεχίσει να ενημερώνει τη Διοίκηση του Χ.Α. και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σχετικά με τη χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων έως την πλήρη και οριστική διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ