Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣBlack Friday και lockdown εκτόξευσαν τις online παραγγελίες

Black Friday και lockdown εκτόξευσαν τις online παραγγελίες

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο «σπάνε» οι ηλεκτρονικές παραγγελίες. Black Friday και lockdown εκτόξευσαν τις online παραγγελίες, σύμφωνα με την Convert Group, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των Data & Analytics για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Σύμφωνα με την Convert Group, η Παρασκευή 27ης Νοεμβρίου αποτελεί το νέο ρεκόρ σε ημερήσια δαπάνη που πραγματοποιήθηκε από τους καταναλωτές στα online φαρμακεία και τη 2η μεγαλύτερη ημερήσια δαπάνη στα οnline σούπερ μάρκετ, μετά την 5η Νοεμβρίου, την ημέρα πριν από την έναρξη του 2ου lockdown. Να σημειωθεί, ότι σημαντικό ρόλο στην εκτόξευση των ηλεκτρονικών παραγγελιών στα σούπερ μαρκετ «έπαιξε» και η απόφαση του ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ να περάσει με τη σειρά του και εκείνος στη ψηφιακή εποχή, ανοίγοντας το δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ειδικότερα, για το διάστημα 1-27 Νοεμβρίου 2020, η αξία στις οnline αγορές καταναλωτικών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ σημείωσε +319%, ενώ τα φαρμακεία +103%, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου σημειώθηκε μάλιστα επιπλέον άνοδος με +26% στα online σούπερ μάρκετ και +104% στα online φαρμακεία σε σχέση με τις 3 προηγούμενες Παρασκευές του Νοεμβρίου 2020.

Όπως σημειώνεται, οι 5 κατηγορίες με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τζίρου στα online σούπερ μάρκετ που σημειώθηκαν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου ήταν οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες (+848%), οι ανοιχτές πάνες (+222%), οι πάνες βρακάκι (+88%), τα ουίσκι (+84%) και τα είδη κουζίνας (+80%). Αντίστοιχα στα online φαρμακεία τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων παρουσίασαν οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες (+304%), οι μάσκες περιποίησης προσώπου (+275%), τα προϊόντα makeup ματιών (+261%), τα προϊόντα περιποίησης χειλιών (+242%), τα πακέτα δώρου για περιποίηση γυναικείου προσώπου (+235%) και οι κρέμες αντιγήρανσης (+195%).

Η Convert Group εκτιμά ότι η αξία των οnline αγορών από τα online Super Markets και τα οnline Φαρμακεία θα ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ (συμπ. ΦΠΑ). Σημειώνεται ότι σε αυτό τον τζίρο δεν περιλαμβάνονται οι αγορές που γίνονται σε online pet shops, κάβες, εξειδικευμένα e-shops με πάνες, κάψουλες καφέ, κ.α.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ