Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSBitcoin: Μπορεί να φτάσει στο 1 εκατ. δολάρια; Τι λέει ο J.Powell

Bitcoin: Μπορεί να φτάσει στο 1 εκατ. δολάρια; Τι λέει ο J.Powell

Η αξία του bitcoin θα μπορούσε να φτάσει το 1 εκατ. δολάρια την επόμενη δεκαετία. Αυτό ανέφερε ο CEO του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Kraken, Jesse Powell.

Ειδικότερα σε συνέντευξη του στο Bloomberg, ο Powell εκτίμησε ότι είναι ορατό το σενάριο η αξία του bitcoin να φτάσει το 1 εκατ. δολάρια την επόμενη δεκαετία, προσθέτοντας ότι οι υποστηρικτές του εκτιμούν ότι θα μπορούσε κάποια στιγμή να αντικαταστήσει μάλιστα όλα τα μεγάλα παραστατικά νομίσματα.

«Μπορούμε να κάνουμε μόνο εικασίες, αλλά όταν το μετράτε σε δολάρια, πρέπει να σκεφτείτε ότι πηγαίνει προς το άπειρο», ανέφερε ο Powell, προσθέτοντας πως «το δολάριο είναι μόλις 50 ετών και ήδη παρουσιάζει έντονα σημάδια αδυναμίας και για αυτό και ο κόσμος θα αρχίσει να υπολογίζει τις τιμές των πραγμάτων με βάση το bitcoin».

Το Kraken επωφελείται από τις υψηλότερες τιμές, καθώς λαμβάνει προμήθειες από τις αυξημένες συναλλαγές.

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες η Citigroup είχε αναφέρει πως το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να γίνει το προτιμώμενο νόμισμα για το διεθνές εμπόριο.

Πιο συγκεκριμένα οι αναλυτές της Citi ισχυρίστηκαν πως στην περίπτωση που επιχειρήσεις και ιδιώτες αποκτήσουν πρόσβαση, μέσων «ψηφιακών πορτοφολιών», στα νέα ψηφιακά νομίσματα που σχεδιάζουν να εισάγουν μια σειρά κεντρικές τράπεζες, τότε το bitcoin θα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση.

Ωστόσο, οι επικριτές του bitcoin θεωρούν ότι πρόκειται για μια τεράστια φούσκα, η οποία και θα… εκραγεί.

Β. Κοντομίχης

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ