Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑBIMCO: 1.427 ταξίδια για τα Capesizes τις πρώτες 20 ημέρες του έτους

BIMCO: 1.427 ταξίδια για τα Capesizes τις πρώτες 20 ημέρες του έτους

«Δυναμικά» έχει ξεκινήσει η νέα χρονιά για τα Capesizes, αφού όπως σημειώνει η BIMCO (επικαλούμενη στοιχεία της VesselsValue), τα ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν ή επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τις πρώτες είκοσι ημέρες του Ιανουαρίου, αυξήθηκαν κατά 10,4% σε ετήσια βάση.

Ειδικότερα, η BIMCO κάνει λόγο για 1.427 ταξίδια εντός των πρώτων 20 ημερών του 2021, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι ο συνολικός αριθμός ταξιδιού έως τα τέλη Ιανουαρίου θα ξεπεράσει τον αντίστοιχο του Δεκεμβρίου, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 1.768.

Η BIMCO εξηγεί ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες στην Άπω Ανατολή και η αυξημένη ηλεκτροπαραγωγή στην Κίνα έχουν ωθήσει προς τα επάνω τη ζήτηση για εισαγωγές εμπορευμάτων μέσω Capesizes.

«Η αγορά των Capesizes ήταν ανέκαθεν ευμετάβλητη, ωστόσο τα τελευταία δύο χρόνια η τάση αυτή έχει ενισχυθεί. Το 2020 η μέγιστη διαφορά μεταξύ των υψηλότερων και των χαμηλότερων ημερήσιων ναύλων για τα Capesizes ήταν σχεδόν στα $33.000», υπογραμμίζει ο Peter Sand, επικεφαλής ναυτιλιακός αναλυτής της BIMCO, προσθέτοντας παράλληλα πως «το 2021 μπορεί να αποδειχθεί πιο κερδοφόρο καθώς ο πλανήτης αρχίζει να ανακάμπτει».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ