Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣAttica Group: Βράβευση του AERO 1 Highspeed στα SHIPPAXAwards 2023

Attica Group: Βράβευση του AERO 1 Highspeed στα SHIPPAXAwards 2023

Η Attica Group, μητρική εταιρεία των SUPERFAST FERRIESBLUE STARFERRIES και HELLENIC SEAWAYS, με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει τη διάκριση του AERO 1 Highspeed από το εξειδικευμένο στα επιβατηγά πλοία σουηδικό περιοδικό SHIPPAX Information με το SHIPPAX FAST FERRY AWARD 2023

To AERO 1 Highspeed απέσπασε το βραβείο SHIPPAX Fast Ferry Award 2023 σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου για τη ναυτιλία SHIPPAX Ferry Conference, τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 και αποτελεί ιδιαίτερη διάκριση τόσο για τον Όμιλό μας, την Ελλάδα και τη ναυτιλία μας.

Όπως επεσήμανε η επιτροπή των βραβείων «Μετά από αρκετά χρόνια χωρίς νεότευκτα ταχύπλοα για την ελληνική εγχώρια αγορά, το AERO 1 Highspeed αποτελεί μια πραγματικά καινοτόμο προσέγγιση, συνδυάζοντας τη βιωσιμότητα με ένα άγνωστο έως σήμερα επίπεδο άνεσης για τους επιβάτες στις γραμμές του Αργοσαρωνικού. Ο αεροδυναμικός και ενεργειακά αποδοτικός σχεδιασμός του, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά ελαφριά κατασκευή του από ανθρακονήματα, συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών αερίων στην ατμόσφαιρα.

Το AERO 1 Highspeed συνδυάζει μοντέρνο σχεδιασμό και καινοτόμα χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν σημαντικά την ταξιδιωτική εμπειρία των επιβατών. Οι άνετοι χώροι, τα μεγάλα παράθυρα, η ειδική μέριμνα για τη διευκόλυνση επιβατών με περιορισμένη κινητικότητα και ο ειδικός χώρος για τη μεταφορά ποδηλάτων είναι χαρακτηριστικά ενός προνοητικού σχεδιασμού προσαρμοσμένου στις απαιτήσεις ενός ανομοιογενούς επιβατικού κοινού, τόσο όσωνμετακινούνται συχνά, όσο και εκείνων που ταξιδεύουν για τουρισμό.»

Το AERO Highspeed 1 είναι το πρώτο από τα τρία πλοία που κατασκεύασε στο ναυπηγείο Brødrene Aa της Νορβηγίας η Attica Group, το οποίο παρέλαβε την 1η Αυγούστου 2022 και δρομολογήθηκε άμεσα στις γραμμές του Αργοσαρωνικού. Τα τρία AERO Highspeedανανέωσαν σημαντικά το στόλο της AtticaGroup στις γραμμές του Αργοσαρωνικού καιαπολαμβάνουν από την πρώτη στιγμή την προτίμηση του επιβατικού κοινού.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης  ανήλθε σε 21 εκατ. ευρώ (7 εκατ. Ευρώ ανά πλοίο). Κάθε πλοίο έχει μέγιστη ταχύτητα 32,2 κόμβων με πλήρες φορτίο, ολικό μήκος 36 μέτρα, πλάτος 9,7 μέτρα και μεταφορική ικανότητα 150 επιβατών.

Το SHIPPAX με σχεδόν 50 χρόνια, πείρας παρέχει πληροφορίες για επιβατηγά πλοία όλων των κατηγοριών, συλλέγοντας στατιστικά στοιχεία και δεδομένα από όλο τον κόσμο, διαθέσιμα σε έντυπες εκδόσεις και βάσεις δεδομένων.

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFASTFERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENICSEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 35 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 61 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 79 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 6 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 500.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ