Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSAluminco: Στα 56 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το 2021 – Νέα γραμμή...

Aluminco: Στα 56 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το 2021 – Νέα γραμμή διέλασης αλουμινίου στα Οινόφυτα

Με ρυθμό ανάπτυξης 35% «τρέχει» όλα τα τελευταία χρόνια η εταιρεία Aluminco πιστοποιώντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετικό momentum, αποτελώντας πλέον μια από τις πλέον σύγχρονες βιομηχανίες επεξεργασίας αλουμινίου στη χώρα μας. Ο κύκλος εργασιών το 2021 διαμορφώθηκε στα 56 εκατ. ευρώ με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 5,5 εκατ. ευρώ.

Πελάτες της εταιρείας είναι μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, 5άστερα ξενοδοχεία με λίαν απαιτητικές κατασκευές, κτίρια και ανακαινίσεις, ενώ στη Θεσσαλονίκη συμμετέχει στα μεγαλύτερα projects όπως ήταν η ανακαίνιση του αεροδρομίου Μακεδονία, τα κτίρια της Pfizer και άλλες εμβληματικές βιομηχανικές μονάδες.

Η εταιρεία δίνει μεγάλη βαρύτητα στους νέους κανόνες της βιώσιμης ανάπτυξης τους οποίους εφαρμόζει σ’ όλη τη διάρθρωση και λειτουργία της. Το εργοστάσιο των Οινοφύτων είναι από τα πλέον σύγχρονα διεθνώς, καθώς όλη η παραγωγή πλέον γίνεται με πλήρως αυτοματοποιημένες και καθετοποιημένες διαδικασίες, χωρίς να ακουμπάει ανθρώπινο χέρι σε κανένα στάδιο.

Η Aluminco έχει ιστορία σαράντα έτη, καθώς ιδρύθηκε το 1982, εξάγει σε 60 χώρες, με τις διεθνείς πωλήσεις να αντιπροσωπεύουν το 55% του κύκλου εργασιών, με διαρκώς αυξητική τάση. Η εταιρεία εξάγει από τη 10ετία του 1990, έχοντας αρκετούς πελάτες σταθερούς εδώ και 25 – 30 χρόνια. Ισραήλ, Γαλλία, Ιαπωνία είναι χώρες που η εταιρεία έχει πολύ μεγάλο κομμάτι εξαγωγών.

Η νέα μονάδα στα Οινόφυτα

Πρόσφατα τέθηκε σε πλήρη λειτουργία η νέα γραμμή διέλασης αλουμινίου στην κεντρική παραγωγική της μονάδα στα Οινόφυτα. Πρόκειται για την 3η γραμμή διέλασης στη μονάδα, η οποία ενισχύει την παραγωγική ικανότητα της κατά 60%, καθώς αξιοποιεί τις πιο σύγχρονες ρομποτικές τεχνολογίες, ενώ ταυτόχρονα περιορίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παραγωγής.

H νέα γραμμή, έχει ετήσια δυναμικότητα 10.000 τόνους προφίλ αλουμινίου, που προστίθενται στην παραγωγή 18.000 τόνων, των δύο γραμμών που προϋπήρχαν, με πρέσες που έχουν δύναμη από 1850 έως 2500 μετρικούς τόνους (ΜΤ).

Η νέα γραμμή διέλασης στα Οινόφυτα ξεχωρίζει λόγω του «πράσινου» συστήματος διαχείρισης ενέργειας που διαθέτει. Το σύστημα PE.E.S.S. προσφέρει αποδοτική εξοικονόμηση με διψήφια μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Βασίζεται σε τεχνολογική καινοτομία που εξασφαλίζει μικρότερους χρόνους διακοπής της παραγωγής για συντήρηση.

Τo hub της Θεσσαλονίκης

Θυμίζουμε ότι στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, η Aluminco ανακοίνωσε τη λειτουργία μιας καθετοποιημένης μονάδας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης δυναμικότητας 7.000 τόνων ετησίως, η οποία θα δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις της Doral – που βρίσκεται υπό εκκαθάριση – οι οποίες εξαγοράστηκαν από την εταιρεία. Με το σύνολο των επενδύσεων η παραγωγική δυναμικότητα Aluminco ανέρχεται σε 35.000 τόνους προφίλ αλουμινίου ετησίως.

Η επένδυση για την εξαγορά των εγκαταστάσεων της Doral έφτασε στα 9 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί με τις επενδύσεις εκσυγχρονισμού και εγκατάστασης νέων υπερσύγχρονων μηχανών η επένδυση σε βάθος 5ετίας θα φτάσει συνολικά στα 20 εκατ. ευρώ. Στόχος της Alumincο είναι να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη μια μεγάλη και κομβική μονάδα διέλασης αλουμινίου, που θα μπορεί να υποστηρίζει τις εξαγωγές σε όλα τα Βαλκάνια αλλά και στην κεντρική Ευρώπη.

Οι εγκαταστάσεις της Doral βρίσκονται στο Καλοχώρι, μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, άρα σε πολύ προνομιακή περιοχή, ενώ στόχος της Aluminco είναι να δημιουργήσει την 4η γραμμή διέλασης αλουμινίου, με τις υπόλοιπες τρεις να εδρεύουν στο μεγάλο εργοστάσιο της εταιρείας στα Οινόφυτα Αττικής.

Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει στο Καλοχώρι ένα από τα πλέον σύγχρονα της Ευρώπης, όπου θα είναι εξοπλισμένο με εξελιγμένες γραμμές διέλασης, κάθετη μονάδα ηλεκτροστατικής βαφής, μηχανήματα επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου, γραμμές θερμομονωτικών και μονάδα διαχείρισης αποβλήτων. Στην πλήρη λειτουργία του θα αυξήσει την παραγωγή κατά 25% καθώς θα προσθέσει 7 χιλ. τόνους αλουμίνιο το χρόνο, ανεβάζοντας τη συνολική παραγωγή της εταιρείας τους 35 χιλ. τόνους, ενώ θα προσθέσει 120 νέες θέσεις εργασίας στην Aluminco.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ