Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSAlumil: Εν δυνάμει turn around story- Προσδοκίες από την αυξημένη ζήτηση/εξαγωγές

Alumil: Εν δυνάμει turn around story- Προσδοκίες από την αυξημένη ζήτηση/εξαγωγές

Σε αναμονή της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου η αγορά, καθώς τα διψήφια ποσοστά ενίσχυσης τους στο πρώτο έχουν δημιουργήσει προσδοκίες σε traders και επενδυτές.     

Η εισηγμένη, όπως στην πλειονότητα τους, έρχεται από το δύσκολο 2020 με οριακές, ωστόσο, απώλειες καθώς η διοίκηση κατάφερε να συγκρατήσει πωλήσεις (μείωση, μόλις 0,2%), να ενισχύσει τα ebitda (κατά 8,2%) και να μπει με αξιώσεις στο 2021. Πράγματι, κατά το πρώτο τρίμηνο η εταιρεία πέτυχε σημαντική αύξηση των πωλήσεων (κατά 21,3%) λόγω, κυρίως, της ανάλογης ζήτησης στις αγορές του εξωτερικού όπου διαθέτει ικανοποιητική παρουσία. Με μονάδες παραγωγής, δίκτυα και συνεργασίες τα προϊόντα της Alumil διαθέτουν ισχυρό εμπορικό σήμα, που αποδεικνύεται ικανό να διατηρήσει τα μεγέθη της υψηλά εκτός συνόρων.      

Στην αγορά θεωρούν, πως η εταιρεία έχει αφήσει πίσω της, την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο δοκιμασίας της, ότι με την συνδρομή των τραπεζών (που συμφώνησαν σε αναχρηματοδότηση του δανεισμού) και πως με την πληθώρα των καινοτόμων προϊόντων της θα καταφέρει να ανταπεξέλθει των δυσκολιών και αυτής της κρίσης.     Θετικά τα μεγέθη στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου, προεξοφλείται πως θα συμπληρωθούν από ένα καλύτερο Απριλίου- Ιουνίου διαμορφώνοντας έτσι ένα πρώτο εξάμηνο σημείο αναφοράς και εκκίνησης για υψηλότερα, στη συνέχεια.     

Με συντελεστή “κέρδος/μετοχή” στις 6,9 φορές (από τα φθηνά p/e της αγοράς με πωλήσεις 240 εκατ.), με κέρδη (ebitda) 25 εκατ. και σχέση “τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας+ καθαρός δανεισμός/ebitda” (το γνωστό μας enterprise value/ebitda) στο 8,5 λόγω υψηλού μεν, εξυπηρετούμενου δε δανεισμού-υποχρεώσεων η Alumil πληροί τις προϋποθέσεις που χαρακτηρίζουν μία εταιρεία υποτιμημένη.      

Με την χρηματιστηριακή αξία της στα 63,5 εκατ. όσοι τοποθετούνται το τελευταίο διάστημα στη μετοχή προεξοφλούν, πως μόνο από τις συνέργειες μέσω του Προγράμματος Ανάπτυξης (και των νέων…Εξοικονομώ κατ’ οίκον, που αναπόφευκτα θα ακολουθήσουν) η εσωτερική αξία της εταιρείας θα έχει περιθώριο σημαντικής ενίσχυσης. Ηδη στην ελληνική αγορά ο ρυθμός αύξησης της ζήτησης (λόγω αναθέρμανσης του κλάδου ακινήτων/κατασκευών) “τρέχει” με 12,5% (στο πρώτο τρίμηνο) και εκτίμηση πως θα μπορούσε να φτάσει, ακόμη, και στο 25% (για το σύνολο της χρήσης 2021).

Εάν, όντως, επαληθευθούν οι εκτιμήσεις των αναλυτών και συνεχίσει η εταιρεία να τα πηγαίνει καλά και εκτός συνόρων τότε μία εύλογη αποτίμηση (fair value) θα μπορούσε να υπολογισθεί πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ.      

Με αυτά τα χαρακτηριστικά (και προσδοκίες) η Alumil αποτελεί ένα από τα αρκετά επιχειρηματικά στοιχήματα της αγοράς, για την συνέχεια. Η αύξηση των συναλλαγών συνδυαστικά με την ενίσχυση της τιμής της μετοχής (κατά 8,40% σε διάστημα εβδομάδος) ενισχύει το ενδεχόμενο του turn around story, με τα 2,13 ευρώ να αποτελούν αντίσταση για τον τίτλο. Ενδεχόμενη ανοδική διάσπαση της θα ενισχύσει το σενάριο των αγοραστών και όσων τοποθετούνται long στη μετοχή.    

– o…κουμπάρος-

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ