Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣAlpha Finance: Στα 47.7 ευρώ η τιμή-στόχος για την Metlen

Alpha Finance: Στα 47.7 ευρώ η τιμή-στόχος για την Metlen

Σε αναθεώρηση των προβλέψεων της τιμής-στόχου της Metlen για τα επόμενα έτη προχώρησε η Alpha Finance.

Η νέα τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 47,7 ευρώ ανά μετοχή από 31,4 ευρώ προηγουμένως, καθώς η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι οι συνέργειες μεταξύ των κλάδων του και το καθετοποιημένο μοντέλο ανάπτυξης επιτρέπουν στον Όμιλο να επιτυγχάνει υψηλή διατηρήσιμη κερδοφορία υπό διαφορετικές συνθήκες.

Παράλληλα, σύμφωνα με την έκθεση της Alpha Finance, ο Όμιλος προετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα εισαγωγής στο Λονδίνο, θέτοντας ως στόχο να αναπτυχθεί στο εξωτερικό, με τις αγορές της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου να αποτελούν τις κύριες αγορές δραστηριοποίησης.

Ο κλάδος του μετάλλου θα συνεχίσει να αποτελεί ισχυρό πυλώνα δημιουργίας επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας, με τις πρόσφατες εξαγορές/συνεργασίες να προσδίδουν στον όμιλο μεγαλύτερη πρόσβαση στην πρώτη ύλη, ενώ δεν αποκλείεται η Μetlen να αποτελέσει έναν από τους κύριους εκφραστές διασφάλισης σπανίων γαιών για την ΕΕ.

Ο τομέας των κατασκευών/παραχωρήσεων αναμένεται να έχει σημαντική ανάπτυξη τα επόμενα έτη, χωρίς να αποκλείεται η εισαγωγή της ΜΕΤΚΑ σε οργανωμένη αγορά, εφόσον ωριμάσουν οι συνθήκες.

Η Alpha Finance προβλέπει τα EBITDA να διατηρούνται μεταξύ €1,2-1,5 δισ. μεταξύ 2025-2031, έναντι εκτίμησης για €1,1 δισ. το 2024, με τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης να εκτιμάται στο 5%.

Ο κλάδος της ενέργειας αναμένεται να καταγράψει ισχυρές επιδόσεις κατά την εν λόγω περίοδο με μέση ετήσια αύξηση 4,2%, με τον κλάδο των μετάλλων να διατηρεί τον όμιλο ως benchmark Πράσινης μεταλλουργίας αλλά και διατηρήσιμης κερδοφορίας που αναμένεται να αυξάνεται κατά 4,1% ετησίως.

Η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι η δημιουργία ισχυρών ελεύθερων ταμειακών ροών θα διατηρήσει υψηλή την ανταμοιβή μετόχων τόσο μέσω μερίσματος όσο και με επαναγορά μετοχών, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει παράγοντα αναβάθμισης στην επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους αξιολόγησης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ