Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΓΟΡΕΣΜΕΤΟΧΕΣAlpha Bank: Το χρονοδιάγραμμα της αύξησης κεφαλαίου

Alpha Bank: Το χρονοδιάγραμμα της αύξησης κεφαλαίου

Την προσεχή Δευτέρα 28 Ιουνίου ξεκινά η δημόσια προσφορά για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank ύψους 800 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 28/6, με τη μέγιστη τιμή να έχει οριστεί στα 1,20 ευρώ. Στις 6 Ιουλίου θα ανακοινωθεί η έκβαση της δημόσιας προσφοράς, ενώ η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών θα γίνει την Τρίτη 13 Ιουλίου.

Ύστερα από την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την Παρασκευή, η Alpha Bank έδωσε στη δημοσιότητα την πρόσκληση στο επενδυτικό κοινό και το ενημερωτικό δελτίο ενημερώνοντας για όλες τις λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, τελικά ο Αμερικανός επενδυτής Paulson, μέσω της Paulson & Co θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ σύμφωνα με το ποσοστό που του αναλογεί (pro rata) στην αύξηση κεφαλαίου.

Στην πρόσκληση αναφέρεται ότι και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα εγγραφεί στην ιδιωτική τοποθέτηση μέχρι το ποσό της υφιστάμενης συμμετοχής του, ήτοι το 10,94%, ενώ μετά την ΑΜΚ το ποσοστό του αναμένεται να πέσει μεταξύ 8-9%.

Παράλληλα, η κατανομή της προσφοράς θα γίνει με αναλογία 80 προς 20. Το 20% των νέων μετοχών θα διατεθούν στη Δημόσια Προσφορά και το 80% των νέων μετοχών θα διατεθούν στην Ιδιωτική Τοποθέτηση

Το χρονοδιάγραμμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ