Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΓΟΡΕΣAlpha Bank: Επιτυχής έκδοση ομολόγου Tier II ύψους €500 εκατ. – στο...

Alpha Bank: Επιτυχής έκδοση ομολόγου Tier II ύψους €500 εκατ. – στο 6% το κουπόνι

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε η έκδοση ομολόγου Tier II ύψους €500 εκατ. της Alpha Bank, με την απόδοση να διαμορφώνεται τελικά στο 6,125%. Το ομόλογο της Τράπεζας έχει διάρκεια 10,25 έτη και δυνατότητα ανάκλησης στα 5,25 έτη.

Το αποτέλεσμα της έκδοσης, σημειώνει σχετική ανακοίνωση, επιβεβαιώνει αφενός την ισχυρή θέση της Τράπεζας και τη δυνατότητά της να αξιοποιεί τις αγορές και αφετέρου τη δέσμευση και την ικανότητά της να συνεχίσει την απρόσκοπτη υλοποίηση του Στρατηγικού της Σχεδίου και των στόχων της.

Κεφαλαιοποιώντας τη θετική δυναμική των αγορών, η έκδοση της Τράπεζας γνώρισε ισχυρή επενδυτική ζήτηση, καθώς περισσότεροι από 130 επενδυτές τοποθετήθηκαν με τις προσφορές να υπερβαίνουν το €1,5 δισ., επιβεβαιώνοντας τις θετικές εκτιμήσεις της αγοράς για την πρόοδο της Τράπεζας.

Η συναλλαγή προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού διεθνών επενδυτών (76% του βιβλίου προσφορών), με τη ζήτηση να προέρχεται κυρίως από τη Γαλλία (31%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (29%). Η κατανομή καλύφθηκε σε ποσοστό άνω του 89% από μακροπρόθεσμους επενδυτές όπως διαχειριστές κεφαλαίων, τράπεζες και ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Ο CFO του Ομίλου Alpha Bank, Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, σημείωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την επιτυχή έκδοση του ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης Tier II. Συνεχίζοντας απρόσκοπτα την υλοποίηση του Στρατηγικού μας Σχεδίου, έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο στην ενίσχυση των εποπτικών μας κεφαλαίων σε όλο το φάσμα των ανώτερων και κατώτερων τίτλων, πετυχαίνοντας σήμερα να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε ένα υψηλό επίπεδο πλεοναζόντων κεφαλαίων. Η ισχυρή ζήτηση από μία καλά διαφοροποιημένη διεθνή βάση επενδυτών έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα, με το κουπόνι να διαμορφώνεται τελικά πολύ κοντά στις αρχικές εκτιμήσεις της αγοράς. Η επιτυχία αυτή αποτελεί μία σαφή ψήφο εμπιστοσύνης στο μέλλον της Alpha Bank -2,53% και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Οι Barclays Bank Ireland PLC, BNP PARIBAS, Citigroup Global Markets Europe AG, Goldman Sachs
Bank Europe SE, Morgan Stanley Europe SE και UniCredit Bank GmbH ενήργησαν ως από κοινού
διοργανωτές του βιβλίου προσφορών. Η Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδης και η A&O Shearman
ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι του εκδότη.

Πρόταση επαναγοράς

Παράλληλα, η Alpha Holdings απηύθυνε πρόσκληση για την εξαγορά (η «Πρόταση») των ομολογιών χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας κατηγορίας 2 (subordinated Tier 2 notes) σταθερού επιτοκίου με ρήτρα αναπροσαρμογής (fixed rate reset) ύψους Ευρώ 500 εκατ (ISIN: XS2111230285) εκδόσεως της Alpha Holdings στις 13 Φεβρουαρίου 2020 (εφεξής οι «Ομολογίες»).

Η Πρόταση πραγματοποιήθηκε σε εθελοντική βάση, στο πλαίσιο ενεργητικής διαχείρισης του παθητικού της Τράπεζας, επιτρέποντας στους επενδυτές τη μεταφορά της θέσης τους στη νέα έκδοση.

Οι Barclays Bank Ireland PLC, BNP PARIBAS, Citigroup Global Markets Europe AG, Goldman Sachs Bank Europe SE, Morgan Stanley Europe SE και UniCredit Bank GmbH ενεργούν ως Διαχειριστές της Πρότασης και ως Από Κοινού Επικεφαλής Διαχειριστές (Joint Lead Managers) της έκδοσης των Νέων Ομολογιών.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ