Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠοιον αρχηγό θέλουν στο ΚΙΝΑΛ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ;

Ποιον αρχηγό θέλουν στο ΚΙΝΑΛ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ;

ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ

Χαρτί και…μολύβι έχουν πιάσει τα κομματικά επιτελεία σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ,  με αφορμή την εκλογή αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ.

Το καθένα «βλέπει» έναν αξιόπιστο συνομιλητή για την επόμενη ημέρα.

Η Νέα Δημοκρατία θεωρητικά…ποντάρει στην εκλογή του Ανδρέα Λοβέρδου. Μάλιστα οι «ψίθυροι» ότι κάποιοι νεοδημοκράτες πριμοδοτούν την εκλογή του έγιναν «κραυγές» , που τις χρησιμοποιούν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Λοβέρδου, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά ας δούμε την πραγματικότητα. Συμφέρει αλήθεια τη ΝΔ η εκλογή του Ανδρέα Λοβέρδου;

Καλά γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στο χώρο του ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζουν ότι η εκλογή Λοβέρδου θα δημιουργήσει τεκτονικές αντιδράσεις και θα προκαλέσει διάσπαση στο ΚΙΝΑΛ στην κορυφή αλλά και μετακίνηση ενός σημαντικού ποσοστού ψηφοφόρων στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αντίθετη περίπτωση μη εκλογής του, παρά τα όσα λέγονται θα σηματοδοτήσουν την μετακίνηση αργά ή γρήγορα της ομάδας Λοβέρδου στη ΝΔ. σε περίπτωση όμως ψηφοφόρων, ένα πολύ μικρό κομμάτι το οποίο δεν ψήφισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκλογές του 2019 θα μετακομίσει στο κυβερνών κόμμα.

Το ισοζύγιο για τη ΝΔ θα είναι πολύ απλά αρνητικό σε αυτήν την περίπτωση, σε σχέση με τη μετακίνηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ας έρθουμε τώρα στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχικά η Κουμουνδούρου πόνταρε στην επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου. Θεωρούσε ότι η φράση προοδευτική διακυβέρνηση, ευνοούσε τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα για «συμμαχία» την επόμενη μέρα των εκλογών που θα διεξαχθούν με απλή αναλογική.

Τον τελευταίο καιρό όμως διαπιστώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι η «δύναμη» του κ. Παπανδρέου, προέρχεται κυρίως από πολίτες που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και τώρα στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ.

Κατανοούν δηλαδή ότι ένα ΠΑΣΟΚ με τον Παπανδρέου, θα μειώνει την εκλογική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις που επιβεβαιώνουν ότι όση περίπου φθορά έχει η ΝΔ έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το ΚΙΝΑΛ αγγίζει το διψήφιο ποσοστό.

Για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να το…στρίβει και από θαυμαστές του Γ. Παπανδρέου, κατά βάθος εύχεται πλέον την εκλογή Λοβέρδου.

Να μας επιτρέψετε να πούμε ότι το σημαντικό για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ αλλά και για τις πολιτικές εξελίξεις θα είναι το ποσοστό συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία.

Ένας αριθμός 250.000 που είναι ο στόχος των ανθρώπων του ΚΙΝΑΛ θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα αλλαγών. Κυριακή κοντή γιορτή που λέει και ο λαός μας.

Στις 5 Δεκεμβρίου θα έχουμε την πρώτη αποτύπωση.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ