Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣτον όμιλο Dimand «κλειδώνει» το Μινιόν

Στον όμιλο Dimand «κλειδώνει» το Μινιόν

Στην εταιρεία Dimand, της οποίας ηγείται ο Δημήτρης Ανδριόπουλος (φωτό) φαίνεται πως «κλειδώνει» το Μινιόν, το εμβληματικό ακίνητο της οδού Πατησίων, που κάποτε αποτελούσε το κορυφαίο και πλέον πρωτοποριακό εμπορικό κατάστημα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ στο σχετικό διαγωνισμό που διενεργούνταν το τελευταίο διάστημα. Το ιστορικό αυτό κτίριο είναι 16.000 τετραγωνικών μέτρων και καταλαμβάνει το οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Πατησίων, Σατωβριάνδου, Βερανζέρου και Δώρου στην «καρδιά» της Αθήνας.

Την είδηση αποκάλυψε ο ίδιος ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Dimand, μιλώντας στο 22ο Συνέδριο της Prodexpo. Σημειώνεται πως η Dimand, ήδη αναπτύσσει μεγάλο ξενοδοχειακό ακίνητο στην γωνία πλατείας Ομονοίας και Σταδίου.

Την τελευταία δεκαετία η Dimand έχει κάνει τεράστια άλματα, συμμετέχοντας σε μερικά από τα πλέον φιλόδοξα projects στην Αττική, όπως η ανακαίνιση του ιστορικού κτηρίου της Παπαστράτος στον Πειραιά, ο Πύργος του Πειραιά σε συνεργασία με την Prodea Investments, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ κ.α.

Το Μινιόν στα χρόνια της ακμής του και έως το 1980 που κάηκε ολοσχερώς απασχολούσε 1.000 εργαζόμενους, ενώ εμπορεύονταν πάνω από 120.000 είδη, φτάνοντας να πουλάει ακόμη και κατοικίδια ζώα (πουλιά κ.λπ.). Μετά τον εμπρησμό του 1980, το κτήριο επανήλθε σχετικά σύντομα, όμως δεν κατάφερε να ανακτήσει ξανά την αίγλη του.

Παράλληλα, για τις εργασίες επανόδου χορηγήθηκαν μεγάλα δάνεια, που η τότε διοίκηση δεν μπόρεσε να «σηκώσει» με την εταιρεία να παρακμάζει, οδηγώντας σε μαρασμό ένα από τα καλύτερα ακίνητα της χώρας.

Κατόπιν πέρασε στην Elmec Sports, η οποία εξαγοράστηκε από τη Folli Follie η οποία όμως, πολλά χρόνια πριν ξεσπάσει το χρηματιστηριακό σκάνδαλο το Μάιο του 2018, κρατούσε το κτίριο «νεκρό», χωρίς καμιά αξιοποίηση.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ