Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΝέα εταιρεία για χονδρική εκμετάλλευση των δικτύων οπτικών ινών δημιουργεί η Wind

Νέα εταιρεία για χονδρική εκμετάλλευση των δικτύων οπτικών ινών δημιουργεί η Wind

Στη σύσταση νέας εταιρείας στην οποία θα μεταφερθούν οι υποδομές που σχετίζονται με τα δίκτυα οπτικών ινών προχωρά η Wind Ελλάς, με στόχο να δημιουργηθεί ένα πιο ευέλικτο σχήμα για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς στις σταθερές επικοινωνίες, με έμφαση στις οπτικές ίνες

Σύμφωνα το σχέδιο σύμβασης μερικής διάσπασης του κλάδου σχεδιασμού, υλοποίησης, συντήρησης, λειτουργίας, και εκμετάλλευσης του ενεργού εξοπλισμού του δικτύου πρόσβασης οπτικών ινών (NGA Network) καθώς και του σχετικού παθητικού εξοπλισμού που καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ, η νέα εταιρεία θα ονομάζεται Hellenic OpenFiber και η έδρα της θα είναι στη Λεωφ. Αθηνών 106.

Η εταιρεία, η οποία θα είναι 100% θυγατρική της Wind, θα υλοποιεί, θα συντηρεί, θα λειτουργεί και θα εκμεταλλεύεται τον ενεργό εξοπλισμό του δικτύου πρόσβασης οπτικών ινών (NGA Network) καθώς και τον σχετικό παθητικό εξοπλισμό (υποδομές και καλώδια οπτικών ινών) των δικτύων κορμού, διανομής και πρόσβασης που ανήκει μέχρι σήμερα στην Wind Ελλάς.

Στην Hellenic OpenFiber θα μεταφερθούν οι εργαζόμενοι της Wind που απασχολούνται στον συγκεκριμένο Κλάδο ενώ θα μεταβιβαστεί και το σύνολο των στοιχείων ενεργητικού καθώς και των υποχρεώσεων του Κλάδου, έναντι απόδοσης των μετοχών της νέας εταιρείας στην Wind. Για την ακρίβεια το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας θα διαμορφωθεί στο ποσό των 69.900.000 € το οποίο θα διαιρεθεί σε 69.900.000 κοινές ονομαστικές μετοχές αξίας ενός ευρώ έκαστης.

Σύμφωνα με παρατηρητές της αγοράς η απόφαση για την δημιουργία της νέας ετιαρείας εδράζεται στην ευελιξία που θα προσφέρει το νέο σχήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς (NGA) και δικτύων υπερυψηλών ταχυτήτων (VHCN) αλλά και στην χονδρική εκμετάλλευση αυτών. Σημειωτέον ότι η δραστηριότητα της νέας εταιρείας θα στραφεί αποκλειστικά στην χονδρική εκμετάλλευση των δικτύων. Η κίνηση μάλιστα, η οποία είχε αποφασιστεί από τις αρχές Αυγούστου, δεν επηρεάζει τη συμφωνία για την εξαγορά της Wind από τη United Group η οποία αναμένεται να πάρει το πράσινο φως της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ έως το τέλος Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Βάσω Σωτηροπούλου

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ