Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΧρ. Σταϊκούρας: Ρεαλιστικός ο προϋπολογισμός του 2022- "Ανοιχτό" να δοθεί κοινωνικό μέρισμα

Χρ. Σταϊκούρας: Ρεαλιστικός ο προϋπολογισμός του 2022- “Ανοιχτό” να δοθεί κοινωνικό μέρισμα

Ως «ρεαλιστικό” χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2022 που κατατέθηκε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο Υπουργός ανέφερε ότι προβλέπει ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη πέριξ του 7% το 2021 και 4,5% το 2022 ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις για συρρίκνωση της ανεργίας.

«Δεν είναι φιλόδοξος αλλά είναι ένας ρεαλιστικός προϋπολογισμός διότι και μόνο οι εκτιμήσεις που σας έκανα είναι πιο συντηρητικές ακόμα και από αυτές που έκανε η ευρωπαϊκή επιτροπή την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι εμείς ενσωματώνουμε και κραδασμούς στην οικονομία ή αβεβαιότητες που υφίστανται σήμερα ή μπορεί να υφίστανται τους επόμενους μήνες, όπως είναι η υγειονομική κρίση και η ενεργειακή κρίση άρα είναι ρεαλιστικός», διευκρίνισε ο κ. Σταϊκούρας.

«Όμως αποδεικνύεται ότι είναι και αποτελεσματικά τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, τα μέτρα τελικά είναι πάνω από 43 δις, είναι 43,3 δις εκ των οποίων τα 3,3 είναι για το 2022 και αποδεικνύεται ότι αυτά τα μέτρα ήταν αποτελεσματικά αφού η χώρα θα έχει από τους υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης στην Ευρώπη, θα έχει τη μεγαλύτερη συρρίκνωση ανεργίας την τελευταία διετία και προβλέπεται μια επιπλέον μείωση της ανεργίας της τάξεως της 1,5 ποσοστιαίας μονάδας το 2022. Άρα τα μέτρα ήταν αποτελεσματικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί κοινωνικό μέρισμα ενόψει Χριστουγέννων.

«Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω σε αυτό το ερώτημα διότι πολύ απλά πρέπει να δούμε την εκτέλεση του προϋπολογισμού τον Νοέμβριο άρα το δημοσιονομικό χώρο που μπορεί να προκύψει φέτος και τα επόμενα χρόνια και δεύτερον, πρέπει να δούμε τις ανάγκες που θα έχει η κοινωνία τις επόμενες 45 ημέρες», σημείωσε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ